Tien stijltips voor Petites – zo word je serieus genomen

Als je korter ben dan 162 cm en je hebt daarbij ook nog een fijne botstructuur dan behoor je tot de ‘Petites’. Kleding kan je helpen om niet over het hoofd gezien te worden.

Tien stijltips voor Petites - zo word je serieus genomen

Ben jij een korte tengere vrouw, dan ken je waarschijnlijk wel het gevoel dat je meer moeite moet doen om ‘gezien’ te worden. Klein en schattig zijn is misschien nog leuk als je twaalf bent, maar als je een leidinggevende positie hebt wil je serieus genomen worden. En daar kan je kleding je bij helpen.

Mijn tien stijltips voor Petites:

  1. Probeer langer te lijken.  Dit is met name belangrijk in posities waarin jij je autoriteit wilt laten zien. Ga voor monochrome outfits en draag een eyecatcher zo hoog mogelijk.
  2. Kleding moet goed passen. Want als je zwemt in je kleding zal niemand je serieus nemen. Hoe moeilijk het ook is om goed passende kleding te vinden, besteed er aandacht aan. Ga op zoek naar een goede coupeuse die kleding voor je kan vermaken. Armsgaten die te wijd zijn, mouwen en rokken die te lang zijn kunnen gemakkelijk verholpen worden. En je zult verbaasd staan over het effect.
  3. Ken je bodytype Ook al willen ze je in de winkels laten geloven dat je alles kunt dragen (“Met uw figuurtje kunt u dat heel goed hebben”), ook jouw lichaam heeft aanpassingen nodig om er op je best uit te zien. Heb je bijvoorbeeld het A-silhouet met ronde heupen en volle dijbenen dan zul je jouw heupen optisch wat slanker willen laten lijken om je lichaam in balans te brengen. Heb je daarentegen het atletische V-silhouet dan zul je juist wat meer rondingen aan je smalle heupen toe willen voegen om een harmonieus uiterlijk te creëren.
  4. Zorg ervoor dat je benen langer lijken, want met lange benen lijk jij meteen centimeters langer. Vermijd driekwart broeken, want die laten je benen korter lijken. Ga daarom voor de volle lengte. Wijde pijpen zijn aan jou niet besteed, smallere pijpen of een lichte bootcut staan beter. Draag hakken maar houd het comfortabel, plateauzolen en stiletto-hakken kun je beter vermijden.
  5. Eenvoud is de regel, less is more. Alles wat te veel volume toevoegt aan je lichaam kun je beter vermijden. En dan denk ik aan ruches en opvallende details in kleding, zoals zakken en borduursels.
  6. Wees niet bang voor dessins. Kies alleen die dessins uit die jouw lichaam niet overweldigen, dus ga voor kleine dessins met weinig contrast. Ook je accessoires zoals je tassen en sieraden moeten passen bij de schaal van je lichaam en dus klein en fijntjes zijn. Je kent inmiddels mijn mantra: in een klein kerstboompje…….
  7. Laat je vormen zien. Vermijd alles wat je taille verbergt, te stijf uitstaat of van een te zware stof is gemaakt. Rechte kledingmodellen kun je insnoeren met een smal riempje.
  8. Een kort kapsel of opgestoken haar staat jou het mooist, want als jij je hals laat zien lijk je groter. Ook een V- en U-hals hebben dat effect.
  9. Petites zien er op hun best uit met een roklengte boven de knie. Maar pas op: in een te korte rok zie je er snel ‘kinderlijk’ uit.
  10. Voor jurken kun je tot een maximale lengte gaan, maar houd altijd je enkels vrij of kies een jurk die je benen laat zien (split).

 

Tien stijltips voor Petites

  • Bekende Petites: Sarah Jessica Parker (160 cm), Kylie Minogue (152 cm)
  • Kleding voor  voor Petites vind je o.a.bij Zalando, Only, Miss Petite, Topshop. 
  • Dorothy Perkins is een webshop/kledingmerk dat speciaal voor Petites veel kleding heeft (zie afb. bovenaan dit bericht). Maar ook voor de korte vrouw die niet zo tenger is.
  • Heb je een kleine maat schoenen? Kijk dan eens op deze website Petitefeet
  • Kijk voor stijltips voor Petites ook eens op mijn Pinterestbord De korte vrouw 

Dit zijn mijn stijltips voor Petites. Als je nog een kledingmerk weet, geef het alsjeblieft door. De meeste kledingmerken, die ik heb kunnen vinden, gaan ervan uit dat Petites niet ouder worden/zijn dan 25.

Desiree tipt : Karen Millen heeft een kledinglijn voor Petites met ook ‘volwassen’ modellen.

10 gedachten aan “Tien stijltips voor Petites – zo word je serieus genomen”

    1. Beste Mia, de tips zoals boven en bij de ‘volle vrouw’ beschreven kunt u ook toepassen. Voor u is het nog belangrijker om die ‘oh zo belangrijke verticale lijn’ niet te onderbreken. Maar uiteindelijk bepaalt uw bodytype wat u het beste kunt dragen en daar kan ik alleen tips voor geven als ik u heb gezien. Groeten, Lida

  1. Dag Lida,

    In Belgie bij Galeria -Inno ( vergelijkbaar met Bijenkorf ) verkopen ze het merk MINUET PETITE . Wat de naam reeds zegt voor petites. Een mooie winkel met vestigingen in Gent / Brussel/ Oostende en Schoten ( bij Antwerpen ) .
    groet
    Linda

    1. Linda, wat leuk dat je deze tip geeft! Hier kunnen de Petites in België en in het zuiden van Nederland hun voordeel mee doen. Groeten, Lida

  2. Beste Lida, een tip van een kleine (1.65m) vrouw: ik slaag vaker met Italiaanse, Spaanse of Franse kledingmerken. Die zijn ontworpen voor kleinere dames. Bedankt voor je leuke tips elke zondag!

  3. Als petite ( maat 34)van 64 met een wat klassieke kledingstijl is het in Nederland bijna onmogelijk passende kleding te vinden, Mango, Zara enzo hebben niet de kwaliteit die ik graag heb.
    Nog suggesties?

    1. Heel herkenbaar! Daarom koop ik vaker online.

      Bijvoorbeeld broeken met wol van Atelier Gardeur. Zij hebben ook korte maten. Ik ga ook naar de kleermaker voor inkorten.

      Voor vestjes van cashmere Eric Bompard (via Otrium). Ik weet niet hoe diervriendelijk dit merk is.

      Merino wollen tops: dilling.nl. Mooie aansluitende kleding. De mouwen zijn soms aan de lange kant. Transparant over de herkomst van de wol en de productie. Dat vind ik top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.