Tien tips om 5 jaar jonger te lijken

Je bent zo jong als je je voelt, maar laat je dat ook zien? We worden beoordeeld op ons uiterlijk of we dat nu willen of niet. Mensen die ons voor het eerst ontmoeten passen hun gedrag en houding aan op de eerste indruk die ze van ons krijgen. En waarom zou je er dan niet wat jonger en energieker willen uitzien, als dat niet heel veel extra inspanning kost?

 1. Ga naar een goede lingeriezaak en laat je de juiste beha adviseren. Een beha die zijn werk goed doet maakt je bovenlichaam langer en slanker. En dat effect is groots!
 2. Maak onverwachte combinaties. Een paar leuke laarsjes of ballerina’s met een recht jurkje, een casual jasje op een nette broek.
 3. Droge make-up maakt je huid rimpelig en oud. Als je ouder wordt verliest je huid vocht en vet. Poeder en een te matte foundation benadrukken dat.
 4. Wangen zijn niet de enige dingen die gaan hangen als we ouder worden. Onze billen worden ook minder geprononceerd. Om ze een lift te geven is er een eenvoudige manier. Kijk eerst naar het label in de jeans voor je hem koopt. Wees er verzekerd van dat hij tenminste 2% stretch (zoals elasthan of lycra) bevat. Een helemaal katoenen broek gaat lubberen zodra je hem aantrekt en geeft geen ondersteuning en doet dus niets voor je bilpartij. Zorg dat de kontzakken niet te laag zitten!
 5. Wees voorzichtig met de kleur voor je haar. Geblondeerd haar maakt oud als je de veertig bent gepasseerd. Maar elke andere kleur die niet bij jouw huid- en oogkleur past zal je onnodig ouder doen lijken. Het is heel belangrijk dat de ‘hoogte’ van je haarkleur past bij je leeftijd. Ter verduidelijking: naarmate we ouder worden verliezen we pigment (kleur) uit onze huid, haar én ogen. Als je je haar blijft verven in de kleur die je vroeger had, ga je niet mee met de natuurlijke verandering en zal je haar als een ‘pruik’ worden gezien. Blijf je haar niet onnodig verven, grijs haar kan heel jeugdig staan met de juiste coupe en de juiste kledingkleuren.
 6. Enige glans in je make-up is goed, behalve voor je oogmake-up omdat het de rimpeltjes accentueert. Een iets glanzende lipstick heeft een jeugdig effect. Evenals goed verzorgd haar waar een glans over ligt.
 7. Zorg dat je rokken niet onnodig lang zijn. Knielengte staat altijd goed en dat betekent net boven of op de knie. Geen mooie knieën? Een donkere opaque panty lost dit probleem op. Maar pas op: een te korte rok maakt je, als je boven de veertig bent, eerder ouder dan jonger!
 8. Draag kleuren die je huid een gezonde gloed geven. En dat zijn voor iedere vrouw weer andere kleuren.
 9. Een goede houding maakt niet alleen slanker, maar laat je jaren jonger en energieker lijken.
 10. Een verkeerd gekozen kleur lipstick kan je jaren ouder laten lijken. Vermijd te felle kleuren en laat ook bruintinten liggen. Een iets glanzende lipstick maakt voor het oog je lippen voller.

Inspiratie kun je opdoen op mijn  Pinterestbord Ageless beauty

 

5 reacties op “Tien tips om 5 jaar jonger te lijken

 1. Beste Lida,

  Ik wil alleen laten weten dat ik jouw tips heel erg op prijs stel en altijd met veel interesse lees. Ik weet eigenlijk best veel, doe ook veel op intuïtie, waardoor je meestal al op het goede spoor zit, maar er zitten ook altijd weer nieuwe verrassende tips bij.
  Ga zo door en help ons bij het maken van de juiste keuzes.

  Met vriendelijke groet,
  Sylvia

 2. Beste Lida,

  De tips over de grijze haren zijn meer dan welkom. Ik word dit jaar 51 en heb vandaag besloten na allerlei pogingen om mijn haar niet meer te verven.
  Allereerst heb ik mijn haar vijf centimeter korter laten knippen en nu probeer ik het geduld op te brengen om het proces van grijs te worden zijn gang te laten gaan. Zijn er echter nog alternatieven?
  vriendelijke groeten
  linda

  • Beste Linda, je kunt er door de kapper lowlights of highlights in laten zetten. Dat voorkomt dat je met een grijze ‘balk’ blijft zitten. Zo verloopt de overgang naar grijs geleidelijker. Groeten, Lida

 3. Beste Lida,

  Sinds december lees ik jouw adviezen en ben er erg blij mee. Geweldig dat je al deze tips met ons wilt delen. Het is een waardevolle aanvulling op een eerder verkregen kleur en stijl advies, waaruit bleek dat ik een lente type ben (warm-helder-licht). Wil jij mij adviseren over het volgende?
  Ik zing bij een oratorium (koor) en tijdens de concerten dragen wij (verplicht) zwarte kleding. Op welke manier kan ik mijn make-up aanpassen, zodat ik er niet uit zie als een ziek oud vrouwtje? Mijn leeftijd is 59 jaar. Graag jou advies

  een vriendelijke groet

  Inge

  • Beste Inge, ik ken het probleem. Heb zelf op op een koor gezeten waar de koorkleding verplicht zwart was. Je zult je wat nadrukkelijker op moeten maken dan je misschien gewend bent. Een oranje lipstick in combinatie met wat meer rouge/blush en wat zwaarder aangezette ogen. Blijf wel bij je eigen kleuren, maar dan in een intensere versie. En maak niet de fout een te donkere foundation te gaan gebruiken. Groeten, Lida