Gebloemde broeken zijn erg leuk, maar hoe combineer je ze?

Marrie vraagt: De gebloemde broeken zijn nu in de mode. Ik vind ze heel erg leuk, maar weet niet of dit voor mij gepast is. Ik ben 55 jaar. Kun je duidelijkheid geven wie deze broeken kunnen dragen en wat je erbij draagt?

Beste Marrie, je moet een beetje lef hebben om zo’n broek te dragen. Je leeftijd heeft daar niet zo veel mee te maken. Ik heb de laatste weken al aandacht aan dessins besteed. Je weet dus dat het ene dessin het andere niet is, maar in een broek met een dessin zul je altijd opvallen. Durf je het aan, dan is het zaak om naar je figuur te kijken. Deze broeken zijn met name geschikt voor vrouwen met slanke benen en heupen ( het V-silhouet en het H-silhouet). Vrouwen met het V-silhouet hebben een hoog balanspunt. Dat betekent dat het onderlichaam in verhouding smaller is dan het bovenlichaam. Door zo’n aandacht trekkende broek te combineren met een eenvoudige top met V-hals ( in één van de kleuren van het dessin) breng je het bovenlichaam in balans met het onderlichaam. Vrouwen met het H-silhouet kunnen de broek met een eenvoudig boothals-shirtje dragen. Ben je slank, maar heb je wat vollere bovenbenen (X-silhouet), kies dan een dessin dat minder contrast in zich heeft. En combineer deze broek met een top die evenveel aandacht vraagt. Dit om je figuur in balans te houden. Realiseer je dat, als de broek te strak zit, het dessin wordt vervormd. Dan kunnen die vrolijke bloemen hun kopjes wel eens laten hangen. Groeten, Lida

De kleding is van Claudia Sträter en Expresso

 

1 reactie op “Gebloemde broeken zijn erg leuk, maar hoe combineer je ze?

  1. Lida, dank voor je advies. Nu ga ik zeker kijken naar een bloemenbroek.
    Als het weer nu maar mee wil werken, lopen we er fleurig bij.