Waar jouw tops moeten eindigen kun je zelf ontdekken

Waar jouw tops moeten eindigen is bijzonder belangrijk, omdat een horizontale lijn je lichaam voor het oog uit balans kan brengen. De zoom van je top is zo’n horizontale lijn. Je kunt met de volgende tips zelf ontdekken waar jij je tops het beste kunt laten eindigen om tot een harmonieus uiterlijk te komen.

Waar jouw tops moeten eindigen om tot een uitgebalanceerd uiterlijk te komen, is afhankelijk van je bodytype. Hieronder zie je de drie belangrijkste punten op je lichaam waar jij je top kunt laten eindigen:

Waar jouw tops moeten eindigen kun je zelf ontdekken

1. Je heupbeen – dit zit het ter hoogte van je navel. Je voelt dit heupbeen als je je handen in je zij zet. Het is vaak een goed punt om je tops te laten eindigen, maar niet voor het 8-silhouet en het O-silhouet.

Waar jouw tops moeten eindigen kun je zelf ontdekken

2. Je lies – op dit punt gaat je been over in je heup. Til je been maar eens op, in de hoek die je nu maakt zit je lies. Broeken gaan op dit punt als eerste kreukels vertonen. Je kunt je tops hier laten eindigen op voorwaarde dat dit niet je breedste punt is. Het is niet aan te raden om je tops voorbij je lies te laten eindigen als je in verhouding korte benen hebt.

Waar jouw tops moeten eindigen kun je zelf ontdekken

3. Je dijbeenbot – zit net onder je lies. Ga op een stoel zonder armleuningen zitten en leg je handen langs je heupen. Als je nu flink van links naar rechts wiegt, zodat je op één bil zit, voel je het dijbeenbot aan de andere kant uitsteken. Dit kan voor het A-silhouet en het X-silhouet het breedste punt zijn én dus het slechtste punt om je tops te laten eindigen. Voor het V-silhouet, het I-silhouet en het O-silhouet kan het daarentegen juist een goed punt zijn.
Waar jouw tops moeten eindigen kun je zelf ontdekken

Trek nu een lang shirt aan en ga voor een spiegel staan waarin jij je van top tot teen kunt bekijken. Probeer al deze drie punten uit door het shirt op te trekken en kijk wat jouw meest flatteuze punt is.

In het ideale geval laten we de zoom van onze tops en jasjes eindigen op de slanke punten van ons lichaam die ook nog eens de verticale proporties van ons lichaam in balans brengen. Zodat onze benen niet korter lijken dan ze zijn of ons bovenlichaam voor het oog niet onnodig kort maakt.

Lees ook:

3 reacties op “Waar jouw tops moeten eindigen kun je zelf ontdekken

  1. Ik heb zelf een V-lijn (1m68) en kies een lang jasje of vestje om groter te lijken. Dus mijn beste vriendin (1m56) iemand met kleine gestalte en een echte A-lijn moet een jasje tot in de taille (juist onder de buste) nemen? Om groter te lijken? Verwarrend…..

    • Waarom kies je een lang jasje om langer/groter te lijken, Julia? Op welk punt eindigen je jasjes en vestjes dan? En waarom wil je langer lijken met jouw gemiddelde lengte van 168cm?

  2. Ik heb een paar jasjes tot taillehoogte maar zorg altijd dat de donkere top die eronder zit eindigt ter hoogte van het dijbeenbot. Ik accentueer hiermee mijn in verhouding smalle heupen.
    @Julia: ik ben 1.67 met maat 38 en heb geen enkele behoefte om groter te lijken. Zo kort is dat niet toch?