Trendy kleurencombinaties als koele kleuren je beter staan

Trendy kleurencombinaties als koele kleuren je beter staan

Ben je vorige week van mijn bericht geschrokken toen je al die nieuwe modekleuren zag? Als ‘koel’ één van je kleurkarakteristieken is, kan ik mij dat wel voorstellen. Vandaag laat ik je zien dat ook jij er up-to-date bij kunt lopen. Trendy kleurencombinaties als koele kleuren je mooier staan …

De eerste indruk van de Pantone Toptien voor deze herfst is dat warme kleuren de boventoon voeren. Als je de kleuren wat nader bekijkt, dan zie je dat er ook koele kleuren tussen zitten.

 • Neutraal grey en navy peony zijn de zogenaamde universele neutralen, dat wil zeggen dat ze niet uitgesproken koel of warm zijn en dus voor ieder kleurtype geschikt.
 • Shaded spruce is de kleur van een spar in de schaduw van een bos. Het is een enigszins vergrijsde groene kleur met een blauwe ondertoon. Shaded spruce kun je ook als een neutraal gebruiken, er zit immers veel grijs in (lees mijn bericht Zo wordt een basiskleur een neutraal).
 • Met de pasteltinten lichtblauw en lichtroze geeft deze kleur groen een gemiddeld licht-donker contrast. En met Navy peony een laag licht-donker contrast.
 • Combineer Shaded spruce ook eens met Marina (ook een koele kleur).

Trendy kleurencombinaties als koele kleuren je beter staan

Trendy kleurencombinaties als koele kleuren je beter staanAls koele kleuren je beter staan loop dan niet meteen met een grote boog om de warme kleuren uit deze Toptien heen. Je kunt ze soms als een accentkleur gebruiken. Maar dat is ook afhankelijk van de tint. Hieronder zie je dat ik een meer vergrijsd/gedempt Copper tan als tas heb toegevoegd aan de outfit voor het licht-koele kleurtype.

Flame scarlet (een iets koeler rood) kun je gebruiken voor een tas. Ben je een helder-koel kleurtype dan kun je de Navy peony jas ook prima met een rode sjaal en/of broek combineren.

Trendy kleurencombinaties als koele kleuren je beter staan

Alle getoonde kleuren kun je in de winkels en webshops tegenkomen in een andere tint. Heb je nog een lichte jeans dan kun je die kleur ook als Marina zien (zie afb.). Laat je inspireren om van ‘oud’ weer een nieuwe kledingcombinatie te maken. Om er weer up-to-date bij te lopen heeft een nieuwe sjaal, tas of een trui in een trendy kleur al snel dat effect.

Kijk ook op mijn Pinterestbord Fall 2017 en Streetstyle voor inspiratie.

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

3 gedachten over “Trendy kleurencombinaties als koele kleuren je beter staan”

 1. Helemaal leuk Lida , daar ben ik blij mee en vele koele dames met mij denk ik , dank je wel ?

 2. Hi Lida,
  Altijd fijn on jouw blogs te lezen. Ik leer er veel van.

  Een vraag over kleur die ik al wat langer heb is of je een accessoire in een kleur kunt kiezen die niet tot jouw kleurenpalet hoort. Ik ben gedempt koel en heb een mooie warm oranje tas op het oog. Is dat handig? Mag bijv een tas een beetje afsteken van je eigen kleuren?
  Of raad je aan om je accessoires van je eigen kleurtype te kiezen?
  Ik lees het graag, groet mirjam

  1. Als je een accessoire in een kleur kiest die niet in je kleurenpalet zit realiseer je dan dat je de aandacht daar naar toe leidt. Lees mijn bericht over dit onderwerp. Mirjam!

Reacties zijn gesloten.