Mijn 7 euro jurk en waarom een kleuradvies misschien niet zo gek is

Vandaag het verhaal van Thea B. Ze beschrijft heel geestig haar aanschaf van de 7 euro jurk en wat daaraan vooraf ging. 

Hallo Lida,

Tja, ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit een kleuranalyse heb laten doen, maar wat mij overkomen is, is toch opmerkelijk.

Op een vierdaagse vakantie kreeg ik ineens het gevoel dat ik toch echt een zomerjurk miste in mijn kleerkast. Vrouwen hebben daar wel vaker last van geloof ik. Dus ik ging op zoek en jawel, een leuke jurk gekocht. Allerlei kleuren, lekker luchtig materiaal, ruimte op plaatsen waar lovehandles zich bevinden wel duur, maar ja dan heb je ook wat. Ik wilde mijn man verrassen bij de aanstaande zomervakantie dus heb ik hem niet laten zien. In Frankrijk op een warme dag trek ik hem aan en … Taadaa !! Hoe vind je hem? Jemig, wat heb jij nu aan? Wat een hobbezak zeg. Daar sta je dan met je nieuwe jurk. Hoe is het mogelijk dat ik niet zie wat hij blijkbaar wel ziet. Nou ja, vervelend vond ik het wel.

Een paar dagen later komen we in een tweedehands kledingzaakje waar mijn man een prachtige korte broek vindt voor een bedrag van 5 euro. Hij ziet een jurk hangen die hij mij in de handen duwt en zegt: pas deze eens aan. Het was een jurk die ik niet echt mooi zou noemen, lang met een ceintuurtje aan de zijkant in een donkerrode kleur.  Ik hijs mezelf er in en hij zegt: nu nog een paar schoenen met hakken en perfect!! Ik was het er niet mee eens, maar vooruit voor 7 euro ga ik niet moeilijk doen.

Op de terugweg gaan we bij mijn broer langs die jarig is en wat schetst mijn verbazing dat ik in eerste instantie van mijn nichtje hoor: wat heb jij een prachtige jurk aan! Ook de buurvrouw zei: wat staat die kleur u fantastisch! Ter informatie, Ik had mijn 7 euro jurk aan. Hiermee is wel bewezen dat wat jezelf mooi vindt niet altijd het beste in je naar voren haalt. Misschien dat een kleuranalyse mij ook deze kleur zou aanraden, maar je neemt niet zomaar voetstoots iets aan, pas als andere mensen je complimenten maken denk je verhip, dat had ik nooit gedacht.

Groetjes,
Thea

Mijn 7 euro jurk en waarom een kleuradvies misschien niet zo gek is

Je vraagt je af waarom haar man de eerste jurk maar niks vindt. Thea ziet er jeugdig in uit. Is het model misschien te recht (‘hobbezak’) en is de jurk om die reden niet vrouwelijk genoeg voor hem? En is dat bij de 7 euro jurk voor hem wel het geval (schoenen met hakken erbij)? Of vindt hij de kleuren te opvallend? Daar zou ik het met hem eens zijn. De kleuren van de jurk ‘overschreeuwen’ Thea. Zij komt niet uit de verf, de jurk trekt als eerste de aandacht. Het kleurcontrast van de jurk is voor Thea te hoog en de kleuren te helder. De kleur van de 7 euro jurk is beter voor haar, daar krijgt ze dan ook complimenten voor.

De moraal van dit verhaal? Als je zelf niet weet wat je goed staat, laat je je oren hangen naar de ander. Zoals naar de verkoopster. Weet zelf wat je goed staat. Hoe meer kennis je van je lichaam hebt, hoe groter je zelfvertrouwen wordt.

Dank je wel, Thea, dat ik je brief mocht plaatsen en dat je mij ook de foto’s van de betreffende jurken hebt gestuurd.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

11 gedachten over “Mijn 7 euro jurk en waarom een kleuradvies misschien niet zo gek is”

 1. Ik vind het gekleurde kleedje je veel beter staan.
  Het andere is heel klassiek en ook te lang.
  Draag absoluut het eerste daar ben je fleurig en jong mee.

  1. Ik vind de gekleurde jurk ook veel beter staan, de rode jurk maak je 10 jaar ouder of het door het model komt of de lengte, misschien is de kleur wel goed voor je maar het model totaal niet, gekleurde jurk super en jeugdig.

 2. Het komt ook door de print van de jurk een cirkel ten hoogte van je buik met nog eens een stip 🙂 ik vind de kleuren fris ogen de effe jurk is in mijn ogen geschikt voor een serieus moment. Misschien gaat het wel om het moment waarop je bepaalde kleding en kleuren draagt. (En natuurlijk over kleur) maar leuk item voor de zondag ochtend.

 3. Ik zou de effen jurk een stuk koeter maken, dan staat het je nog beter.

 4. Ook ik vind de linker jurk jeugdiger staan, alleen jammer van de grote ronde print . Zonder zou ik het een leuke fleurige zomerjurk vinden.

 5. Ik begrijp wat je met deze blog wil laten zien Lida. Het is precies wat ik bedoelde met mijn reactie op je blog over contrasten. Ik beschrijf daar dat ik ooit een jurk had met veel kleur en grote patronen waarin ik ” verdween”. Als ik naar de jurk op de linkerfoto kijk zie ik vooral een jurk en maar weinig van de vrouw die hem draagt terwijl de bedoeling van het dragen van de juiste kleuren en kleding is dat je de persoon ziet stralen en het oog niet als eerste op de kleding valt.

  Het is altijd lastig om een oordeel over een kleurtype vanaf een foto te geven maar het lijkt mij ook dat de kleuren te helder zijn en dat er teveel contrasten in de jurk zitten. Thea heeft een zachtere uitstraling. Wellicht heeft dat te maken  met een hoog licht donkercontrast in combinatie met een laag kleurcontrast? Zo zie ik het in ieder geval wel voor mezelf en begrijp mijn eigen voorkeur nu beter.

  Ik ben het wel met de andere reacties eens dat de rechterjurk te ouwelijk en tuttig is. Volgens mij komt dat vooral door het model. De halslijn, mouwtjes en lengte van de linkerjurk zijn veel vlotter. Toch zie je op de rechterfoto de vrouw en is het meer één geheel.

 6. De eerste jurk is veel jeugdiger en frisser. Ik vind dat de draagster het goed kan hebben. Helemaal niet zo dat de kurk overheerst. De rode jurk is ‘veilig’ en supersaai. Ouwelijk, ouderwets en muizig. Of de rok korter maken en het lijfje iets nauwer. Een mooie fleurige riem en wellicht een shawl of statement ketting. Dat is het enige wat deze jurk kan redden.

 7. Eerlijk gezegd vind ik (behalve al het bovenstaande) óók de kleur van de effen jurk (op de foto tenminste) niet flatterend. De kleur van de huid ziet er minder mooi uit dan op foto 1.

 8. Dit valt bijna niet te beoordelen van een foto. De kleur niet maar ook het model niet goed. Vaak moet je iemand ( en dus ook de jurk) ‘zien’ bewegen vind ik. Als zij zoveel complimenten heeft gehad zal het toch wel goed hebben gestaan.
  Ik vind de eerste jurk wel wat vlotter ogen maar persoonlijk vind ik die ronde print op buikhoogte foeilelijk. En de andere jurk korter maken?? dan houd je toch een raar model over? Nou ja ieder z’n eigen smaak denk ik maar.

 9. Leuk onderwerp! Ik vind het model van de linkerjurk heel leuk staan, maar inderdaad, die cirkel op de buik overschreeuwt alles, heel jammer. De rechterjurk vind ik eerlijk gezegd nogal nietszeggend overkomen op deze foto. Zowel de fletse kleur als de roklengte vind ik niet flatterend voor Thea ( die er qua gezicht en lijf zo goed uitziet ) . Maar het is altijd makkelijker om de sterke en minder sterkte punten in de outfits van anderen te zien dan bij jezelf ( zeg ik uit ervaring 😉 )

Reacties zijn gesloten.