De kleur van boerenkool – één van de trendkleuren van 2017

De kleur van boerenkool - één van de trendkleuren van 2017

Groen overheerst als je naar de Toptien van kleuren kijkt die Pantone voor komende Lente 2017 heeft samengesteld. Naast Greenery is er de kleur van boerenkool Kale.

Moesten we eerst voor onze gezondheid allemaal aan de quinoa, foodbloggers propageren nu al een paar jaar rauwe boerenkool. Misschien heeft dit iets te maken met de benaming voor deze kleur groen?

Het Pantone Color Institute turft hoe vaak een kleur voorbij komt op de catwalks en bepaalt zo de Toptien van kleuren die wij deze lente en zomer in de winkels en webshops kunnen verwachten. Dit zijn ze, je ziet dat ze intenser van kleur zijn dan de lentekleuren van vorig jaar.

De kleur van boerenkool

Kale (Engels voor boerenkool) is een warm groen dat met de andere kleuren (ook de koele) van deze Toptien mooie kleurencombinaties geeft.

De kleur van boerenkool - één van de trendkleuren van 2017

De kleur van boerenkool – Afhankelijk van hoe je Kale combineert (gebruik je deze kleur als neutraal of voor je accessoires) kun je ook als koel kleurtype deze kleur toepassen in je zomergarderobe. Daarbij wil ik aantekenen dat je verschillende ‘boerenkoolgroenen’ kunt tegenkomen in de kledingcollecties. Soms wat koeler of lichter bijvoorbeeld.

De kleur van boerenkool - één van de trendkleuren van 2017

Mijn advies: Ga eerst door je zomergarderobe voor je op pad gaat om iets nieuws te kopen. Heb je misschien nog een olijfgroen of dennengroen kledingstuk in je kast hangen? Dan kun je dat ook als ‘boerenkoolgroen’ zien. Laat je inspireren, soms is één topje of sjaal in een nieuwe kleur al voldoende om je weer helemaal lentefris te voelen.

Lees ook:

5 gedachten over “De kleur van boerenkool – één van de trendkleuren van 2017”

  1. Ik vind het prachtig al die groenen. Ik word daar heel blij van. Wat mode betreft kan ik mezelf aanduiden als het natuurlijke type (trouwens ook wat andere dingen als wonen betreft) dus ik denk dat de kleur goed bij me past. Lida wat vind je van de combinatie van deze groenen (dus geen blauw/groen, petrol) met grijs haar?
    Fijne zondag!

    1. Dat is afhankelijk van welke tint grijs haar je hebt en de kleur van je ogen, Irma.

  2. Ben al een hele tijd op pinterest aan het zoeken naar je Spring 2017 bord, maar kan het niet vinden. Kun je een link maken of vertellen hoe het moet?

Reacties zijn gesloten.