De kleur van koffie met melk – Hazelnut

De kleur van koffie met melk - Hazelnut

Hazelnut is één van de Pantone Toptien kleuren die weer goed combineert met de andere kleuren. Hij doet mij eerder denken aan de kleur van koffie met melk dan aan de kleur van hazelnoot.

De kleur van koffie met melk – Hoe meer melk je bij een kop koffie doet, hoe lichter van kleur de koffie wordt. En je weet, hoe meer ‘melk’ je bij een kleur voegt hoe koeler hij wordt. Maar Hazelnut blijft een warme kleur, ook al zou je er nog meer wit aan toevoegen. Het maakt hem de ideale neutrale kleur voor de warme kleurtypes onder ons. Hieronder zie je een prachtige combinatie voor het gedempt-warme kleurtype

 

De kleur van koffie met melk

Maar je kunt Hazelnut ook voor je accessoires gebruiken.

De kleur van koffie met melk - Hazelnut

Kijk met je Personal Color Card (of je kleurenwaaier/paspoort) welke kleurencombinaties jij kunt maken. Beperk je Hazelnut tot je accessoires, zoals in het voorbeeld van onze koningin, of geeft je kleurenkaart aan dat het een uitstekende neutraal voor jou is?

Moeten jouw kleuren op de eerste plaats een koele ondertoon hebben, blijf dan ver van Hazelnut.

Staat ‘koel’ bij jou op de derde plaats dan kunnen de setjes in het middelste rijtje iets voor je zijn, met name als je licht blond haar hebt. Lees mijn bericht: Door met een scherp oog naar je haarkleur te kijken kun je zelf een paar van je beste neutrale kleuren vinden.

Meer inspiratie voor je kleurtype kun je vinden op mijn Pinterestborden.

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief. 

Vind je dit een leuk bericht? Deel het dan op social media:

2 gedachten over “De kleur van koffie met melk – Hazelnut”

  1. Goedemorgen Lida,

    Weer een hele fijne blog! Jij schrijft dat als kleuren een koele ondertoon moeten hebben, je ver weg moet blijven van Hazelnut. Maar kun je als helder-koel type bijvoorbeeld wel een donkerblauw vestje met een witte blouse en daaronder een broek in de kleur Hazelnut dragen? Of is dit ook ‘not done’?

    Fijne dag.

    Groeten,
    Marieke

Reacties zijn gesloten.