De kleur van water – Niagara

De kleur van water - Niagara

Behalve Kale kun je ook Niagara als een neutraal gebruiken. Is Kale met name geschikt voor de warme types,  Niagara, die mij doet denken aan de kleur van water, is een goede neutraal voor de koele types onder ons.

De kleur van water -Niagara

Niagara is de kleur van water (zie boven – Niagara Falls). Het is een klassiek (denim-) blauw dat betrouwbaar en comfortabel overkomt. En het is misschien ook wel de gemakkelijkste kleur van deze Pantone Top Tien Zomer 2017. Omdat Kale toch wat gemakkelijker te combineren is voor de ‘warme’ kleurtypes, nu aandacht voor de kleurtypes onder ons die kleuren met een koele ondertoon mooier staan.

Ik heb een paar kleurencombinaties gemaakt waarin Niagara de hoofdrol speelt. Je ziet dat dit blauw mooi combineert met Pale Dogwood, maar ook met Lapis Blue. Pale Dogwood geeft een onschuldige toets en iets fris aan dit blauw. Terwijl het energieke heldere Lapis Blue ervoor zorgt dat het geheel niet al te ‘lieflijk’ wordt.

Zie mijn voorbeelden als inspiratie. Ben je een helder-koel kleurtype? Neem dan Lapis Blue als hoofdkleur. Ben je een gedempt-koel type? Gebruik Lapis Blue voor je schoenen en een riem bijvoorbeeld.De kleur van water

Maar ook Flame (een op oranje gebaseerd rood) kan – toegepast als accentkleur– een vrolijke noot brengen aan het Niagara. Met name heel geschikt voor de Licht-Helder-  en Helder-Licht kleurtypes.

De kleur van water

En wat denk je van de combinatie met Pink Yarrow en Island Paradise? Kijk op je Personal Color Card welke kleuren jij kunt gebruiken. Is ‘gedempt’ één van je kleurkarakteristieken? Gebruik ze als accentkleuren of zoek een ‘gepoederde’ versie van deze kleuren.

De kleur van water - Niagara

Lees ook:

11 gedachten over “De kleur van water – Niagara”

 1. Helemaal blij met deze kleuren , heerlijk om te zien die mooie combinaties . Geweldig Lida !!

 2. Niagara is een goede neutraal voor de koele types onder ons.
  Ben je een helder-koel kleurtype? Neem dan Lapis Biue als hoofdkleur.
  Twee citaten van je colum. Welke kleur geldt er nu voor koel? Niagara of lapis blue?
  Het is me niet helemaal duidelijk.

  Met vr gr Cora

  1. Het zijn allebei koele kleuren, maar als helder ook één van je kleurkarakteristieken is dan staat Lapis Blue je als geen ander. Kom bij mij voor een kleurenanalyse dan laat ik je het zien, Cora.

 3. Ik moet soms wel lachen om al die benamingen voor de kleuren……de mode- en interieurontwerpers maken het wel graag spannend 😀

  1. Maar de benamingen roepen ook een beeld op en zo kun je bepaalde kleuren vaak ook beter onthouden. Bij mij werkt het in ieder geval.

 4. Hoi Lida, je schrijft dat voor helder-koel types lapis blue een goede hoofdkleur is. Geldt dat ook voor koel-helder types zoals ik?
  Zouden alle drie de kleurcombinaties die je maakt met Niagara, Pink Yarrow en Island Paradise geschikt voor mij zijn?
  Hartelijke groet, Erna

  1. Island Paradise kun je als een pastelkleur gebruiken, maakt bijv. Niagara wat pittiger. Lapis Blue kan prima, maar draag er dan geen I.P. onder. Dan wordt het te heftig voor je. Pink Yarrow is een prima kleur voor je, maar leg altijd je PCC er op om te kijken of hij niet té helder is. In de winkels liggen immers allerlei varianten van deze kleuren. Mhg, Lida

   1. Dag Lida, dank voor je tips. Ik begin steeds meer plezier te krijgen in mijn ‘nieuwe’ kleuren en het zoeken naar mooie kleurcombinaties. Ik vind het nog wel moeilijk om het verschil tussen koel-helder en helder-koel te zien. Heb je daar nog een tip voor of is het een kwestie van ervaring? Hartelijke groet, Erna

 5. Het ziet er heel mooi uit, daar kan ik wel wat mee (helder koel diep). Ik ben alleen benieuwd wat er in de winkels komt te hangen. De afgelopen seizoenen vond ik bij winkels zoals Miss Etam of C&A of Shoeby vooral de warmere/ meer gedempte kleuren van de Pantonekleuren. Misschien is het deze zomer anders – of zou ik toch bij andere winkels moeten kijken?

  1. Dat valt niet te voorspellen hoe winkels inkopen. Maar misschien kunnen de volgers van mijn blog jou waarschuwen als ze deze kleuren ergens zien hangen? 😉

Reacties zijn gesloten.