Dit zijn de Lente-Zomerkleuren voor 2019 volgens Pantone

Dit zijn de Lente-Zomerkleuren voor 2019 volgens Pantone

Je weet inmiddels dat Living Coral dé kleur van het jaar 2019 is, maar Pantone doet ook altijd een voorspelling welke andere trendkleuren we deze lente en zomer in de winkels zullen tegenkomen. Hier zie je de lente-zomerkleuren voor 2019.

Dit zijn de Lente-Zomerkleuren voor 2019 volgens Pantone

Living Color is één van die zestien kleuren. Je vindt deze warme kleur linksboven. Maar er zijn meer warme kleuren én uiteraard ook koele kleuren te vinden in dit kleurenpalet. Welke van deze Pantonekleuren hebben nu een warme ondertoon en welke een koele ondertoon? Als je dat weet kun je heel gemakkelijk de lente-zomerkleuren voor 2019 zo combineren dat ze altijd bij jouw persoonlijk kleurenpalet passen.

Kleuren met een warme ondertoon

Dit zijn de Lente-Zomerkleuren voor 2019 volgens Pantone

Gebruik je Personal Color Card om te kijken welke van deze kleuren voor jou geschikt zijn. Een paar voorbeelden. Ik heb twee warme versies van de 78 Personal Color Cards genomen, de helder-warme en de gedempt-warme. Je ziet in een oogopslag dat veel van de lente-zomerkleuren voor 2019 aan de heldere kant zijn. En dat de kleuren geel en oranje een grote rol spelen.

Dit zijn de Lente-Zomerkleuren voor 2019 volgens Pantone

Jasje Miss Etam

Trenchcoat Promiss

En, ik heb dat al vaker geschreven, alles wat Pantone voorspelt komt niet zo in de winkels te hangen. ‘Mode’ is een snel bewegende industrie en nieuwe kleuren en trends worden met regelmaat geïntroduceerd. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, je kleurkeuze wordt door deze trends in kleur zelden beperkt. Als je mee wilt doen met de modetrends is er altijd wel een kleur bij die in jouw persoonlijk kleurenpalet zit. En dat is bij de lente-zomerkleuren voor 2019 geen uitzondering. Probeer de grote trends er uit te halen. We zullen deze zomer veel geel en oranje zien, maar in verschillende uitvoeringen. Als gedempt warme kleuren je beter staan zijn er ook genoeg kleuren te vinden in dit Pantonepalet. Zoek naar kleuren in een meer gedempte (vergrijsde) uitvoering of gebruik ze als accentkleur

Dit zijn de Lente-Zomerkleuren voor 2019 volgens Pantone


Is ‘warm’ één van je kleurkarakteristieken? Denk dan eens aan Terrarium Moss en Toffee als neutralen 


Kleuren met een koele ondertoon

Er is altijd een golfbeweging in de mode. Jarenlang waren er hoofdzakelijk koele kleuren te vinden, vervolgens komt er een periode met meer neutrale kleuren en de laatste paar jaar zien we een toename van warme kleuren. En dat herhaalt zich. De warme types lijken deze lente dus iets meer aan hun trekken te komen. Hier zijn de koele trendkleuren:

Dit zijn de Lente-Zomerkleuren voor 2019 volgens Pantone

 • Pink Peacock is een koele heldere kleur, die in combinatie met bijvoorbeeld Eclips nog helderder wordt. Lees mijn blog Kleuren beïnvloeden elkaar.
 • Sweet Lilac is een roze kleur met een vleugje lavendel. Het is een lichte, koele en gedempte kleur en met name geschikt voor de licht koele vrouwen onder ons, maar ook als pasteltint te gebruiken voor alle andere koele types.
 • Princess Blue is een helder koel blauw, ook wel Egyptisch blauw genoemd. Ze voorspellen dat deze kleur het zomerse ‘zwart’ wordt.
 • Jester Red is een intens diepe koel rood. Met name vrouwen met als dominante kleurkarakteristiek ‘diep’ zullen in deze kleur stralen.

Naast alle genoemde kleuren komt Pantone ook met vier neutralen. Neutralen vormen de ruggengraat van je garderobe en kunnen met alle andere kleuren van je persoonlijk kleurenpalet gecombineerd worden. Waarbij Sweet Corn zowel bij warme als koele kleuren past. En Eclips en Brown Granite bij uitstek koele neutralen zijn en Soybean een warme neutraal is.

Regenjas Mart Visser

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

6 gedachten over “Dit zijn de Lente-Zomerkleuren voor 2019 volgens Pantone”

  1. Inderdaad. Als gedempt-koel-medium type, dat niet van bruin houdt, hou ik alleen eclips en sweet lilac over. 😕

   1. Niet bij voorbaat al in mineur, dames, want dit is slechts de top van de trendkleuren. Er zullen ook kleuren voor jullie te vinden zijn. Met hartelijke groet, Lida

 1. ik zie warm-helder en warm gedempt. Van de koel is er maar 1? Is er dan niet ook koel-helder en koel-gedempt?

  Maar inderdaad, koel komt er wat bekaaid vanaf.

Reacties zijn gesloten.