De modekleuren Toptien Herfst 2017 volgens Pantone

Twee keer per jaar kijkt het team van Pantone naar de kleuren die geshowd worden op de catwalks tijdens de New York Fashion Week. De Modekleuren Toptien Herfst 2017 is samengesteld door te turfen welke kleuren het vaakst langskomen op de catwalks. En zo weten wij wat er in de winkels aan kleuren komt te hangen.

Wat nieuw in de geschiedenis van Pantone is, dat er dit najaar twee Toptiens zijn samengesteld. Die van de NY Fashion Week én die van de London Fashion Week

Er een duidelijk verschil tussen de shows aan beide zijden van de Oceaan en dat met name in het combineren van de kleuren. Aldus Leatrice Eiseman, directeur van het Pantone Instituut.

De modekleuren Toptien Herfst 2017

Toptien New York

De modekleuren Toptien Herfst 2017

Toptien Londen

Als je weet dat de kleuren die zo meteen in de winkels hangen ook weer net iets verschillen van deze twee Toptiens, kun je de verschillen met een korreltje zout nemen. Belangrijk voor mij en ook voor jou is te weten wat de trend in kleur is. De laatste jaren zien we steeds vaker warme kleuren in de mode, denk maar aan de kleur groen (dé kleur van het jaar 2017 is Greenery ) en aan bruintinten, zoals camel en roestbruin. Deze kleuren hebben we jarenlang gemist, maar zijn nu helemaal terug van weggeweest.

De modekleuren Toptien Herfst 2017

De modekleuren Toptien Herfst 2017 – Hierboven zie je dat de modekleuren van Londen en NY veel overeenkomen. Wat er echt uitspringt is Royal Lilac (een violet) tegenover Tawny Port (een diep donkerrood dat naar bruin neigt). Ook Shaded Spruce (zit tussen blauw en groen in) tegenover Lemon Curry (mosterdgeel). Londen’s Otter is een koel bruin en een goede neutraal voor de koele kleurtypes.

Kleuren die we veel zullen zien – de twee kleuren rood in dit geheel, namelijk Flame Scarlet (iets blauwer helder rood) en Grenadine (wat meer oranjerood) laten zien dat we de kleur rood veelvuldig tegen zullen komen. Evenals de cameltinten Butterum en Toast (iets koeler dan B.), de groentinten Golden Lime en Golden Olive (gedempter dan G.L.), de roestbruinen Autumn Maple (eerder warm perzik) en Copper Tan (perfect voor de warme kleurtypes) en de lichte rozen Ballet Slipper en Primrose Pink (iets gedempter roze dan B.S.).

De modekleuren Toptien Herfst 2017 van New York:

 • Grenadine – de kleur van limonade van het sap van granaatappels. Een rode kleur die eerder een gele dan een blauwe ondertoon heeft. Geeft een gewaagde combinatie met Tawny Port, maar als je voor minder spektakel wilt gaan kies je Neutral Grey of de blauwen.
 • Tawny Port – een prachtige dieprode kleur die naar bruin neigt en eerder warm dan koel is. De kleur van oude port. Combineert dus fraai met Grenadine, maar ook met de cameltinten en grijs. En vergeet niet met de blauwtinten.
 • Ballet Slipper – bij deze kleur denk je niet meteen aan de winter, maar net als vorig jaar is hij niet meer weg te denken als modekleur. Combineert moeiteloos met de cameltinten, Tawny Port en met grijs en blauwtinten.
 • Butterum – is de kleur van een bepaald soort graniet. Het is een kleur tussen bruin, beige en oranje in en doet denken aan camel en karamel. Combineert met eigenlijk alle kleuren van deze Toptien.
 • Navy Peony – de kleur van blauwe pioenrozen. Hij combineert met bijna alle andere kleuren van deze Toptien. Deze universele neutraal is zowel voor de warme als koele types onder ons een goede kleur.
 • Neutral Grey – de ideale neutrale kleur in dit geheel. Combineert met alle kleuren van deze Toptien, zowel met de warme als koele kleuren.
 • Shaded spruce – een kleur die geïnspireerd is op de blauwgroene kleur van naaldbomen, zoals de blauwspar. Het is een koele groene kleur.
 • Golden Lime – deze bij uitstek warme frisse geelgroene kleur van een limoen combineert mooi met grijs, blauw en Tawny Port. 
 • Marina – doet denken aan Niagara van deze zomer, maar is intenser en frisser van kleur. Combineert mooi met donkerblauw, rood, grijs en met Golden Lime. En ook met Tawny Port
 • Autumn Maple – deze warme kleur ven een esdoornblad in de herfst. Deze koperkleur staat met name warme types fantastisch.

De modekleuren Toptien Herfst 2017 volgens Pantone

rok/trui roze/mantel/sjaal camel/muts roze/winterjas met capuchon/sjaal gestreept/broek/veterboots (affiliate)

‘Mode’ is een snel bewegende industrie en nieuwe kleuren en trends worden met regelmaat geïntroduceerd. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, je kleurkeuze wordt door deze trends in kleur zelden beperkt. Als je mee wilt doen met de modetrends is er altijd wel een kleur bij die in jouw persoonlijk kleurenpalet zit. En dat is bij deze Modekleuren Toptien Herfst 2017 geen uitzondering.

De modekleuren voor deze herfst kun je ook vinden op mijn Pinterestbord Fall 2017

Wat vind jij van deze nieuwe herfstkleuren? Zit er iets voor jou bij?

3 reacties op “De modekleuren Toptien Herfst 2017 volgens Pantone

 1. Goedemorgen Lida,
  Fijn dat je weer terug bent van vakantie en gestart bent met een nieuwe reeks berichten, uitgerust? En er weer zin in?
  Dit bericht is meteen raak, krijg zelfs zin in de herfst!!. Ik kijk uit naar de volgende berichten! Met hartelijke groet, Bianca

 2. Goedemorgen Lida, erg leuk om je nieuwsbrieven te lezen en heel inspirerend. Alleen, waar in Nederland koop je dit soort mooie kleding. Alle grote ketens hebben in elke stad hetzelfde aanbod en in de kleinere soeciaalzaakjes is het veel zwart wit of koele kleuren wat de klok slaat. Ik zou heel graag tips ontvangen waar ik kleding voor het heldere lente en type zou kunnen vinden, in “normale” maten. Alvast hartelijk dank voor voor je hulp, groetjes felicia

  • Deze vraag krijg ik wel vaker, Felicia! Vandaar dat ik besloten heb mijn voorbeelden (voor zover dat mogelijk is) te voorzien van de verkoopadressen. Als je op de links onder de afbeelding klikt zie je waar het te koop is. Mvg, Lida,