Greenery – is de Pantonekleur van het jaar 2017

De Pantonekleur van het jaar 2017 is: Greenery

Heb jij dat ook, nu de kerstboom uit huis is verdwenen je tulpen wilt kopen? Je het gevoel hebt dat de lente niet meer lang op zich laat wachten? Ik weet natuurlijk wel beter, maar nu de dagen lengen (wat een mooi ouderwets woord) verlang ik naar iets nieuws, iets fris. En ik word op mijn wenken bediend, want daar is De Pantone kleur van het jaar 2017: Greenery.

Wat is leuker dan mijn eerste blog in 2017 te beginnen met een nieuwe kleur? Pantone roept elk jaar een kleur uit tot Color of the year. Op de catwalks kwam hij vaak voorbij en ik zag deze tint groen al op de tegeltjes van de wc in een groot warenhuis.

De Pantonekleur van het jaar 2017 is: Greenery

Deze verfrissende en opwekkende kleur staat symbool voor een nieuw begin. Greenery doet denken aan de eerste dagen van de lente, wanneer de knoppen aan de bomen verschijnen en de natuur zich vernieuwt. Je hebt weer zin om naar buiten te gaan, de frisse lucht tot diep in je longen op te zuigen en nieuwe dingen te ondernemen. Deze pittige geelgroene kleur is altijd aanwezig in de natuur om ons heen, maar greenery wordt nu naar de voorgrond gehaald. De kleur is over de hele wereld te zien in de mode, maar ook in de architectuur en bij gebruiksvoorwerpen. Zo viel hij mij dus op bij de Zwolse Hema. Frisgroene tegeltjes sieren daar de wanden van de wc’s. Om met Johan Cruyff te spreken: ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’.

Greenery barst los in 2017 om ons de geruststelling te geven van het verlangen waar we naar smachten in een tumultueuze sociale en politieke omgeving. Greenery voldoet aan onze groeiende wens om te verjongen en te revitaliseren. Greenery staat symbool voor de aansluiting met de natuur, met elkaar en een hoger doel waarnaar we weer op zoek zijn.’ aldus Leatrice Eiseman, directeur van het Pantone Color Institute.

De Pantonekleur van het jaar 2017 is: Greenery

Greenery is een kleur die we het hele jaar kunnen dragen en die zich leent voor veel kleurencombinaties. Zowel met neutralen als heldere kleuren, diepe kleuren en pastels. En ook met de Pantonekleuren van het jaar 2016: Rose Quartz en Serenity.

De Pantonekleur van het jaar 2017 is: Greenery

Greenery is een warm ‘groen’, er zit veel geel in. Hij combineert dan ook mooi met andere warme kleuren. Soms kan greenery als accentkleur gebruikt worden bij een ‘koele’ outfit (rechts op afbeelding). Je zult ontdekken dat er allerlei tinten van greenery in de winkels komen te hangen. Iets lichter, misschien iets gedempter of juist meer helder. Gebruik altijd je Personal Color Card om te kijken welke tint bij jouw kleurenpalet past.

Voor inspiratie kijk op mijn Pinterestbord Greenery

3 gedachten over “Greenery – is de Pantonekleur van het jaar 2017”

  1. Dan ben ik heel blij want dit is mijn lievelingskleur. Ik heb een vestje in deze kleur wat versleten is en ik graag wil vervangen maar dat is tot nu toe nog niet gelukt. Misschien heb ik dit jaar meer geluk. In mijn interieur (in beige/bruin en cremetinten met teakhout) is het de accentkleur. Al mijn planten hebben de kleur van de plantjes hierboven en ik heb alle sierkussentjes in dit groen. Prachtig!
    Nog een gezond en gelukkig 2017 Lida!

    1. P.s. ik vind de kleur zelf het mooist met neutralen en met marine-en jeansblauw.

Reacties zijn gesloten.