Dit zijn de trendkleuren voor Herfst-Winter 2019

Heb je al iets meegekregen van het kledingaanbod voor deze herfst? Wat mij opvalt is dat het één en al kleur kan worden. Met name in jassen die het straatbeeld een vrolijk aanzien zullen geven. Maar er zijn er ook ingetogen verfijnde kleuren die een zekere elegantie uitstralen. Dit zijn de trendkleuren voor herfst-winter 2019.

Volgens Leatrice Eiseman, de Executive Director van het Pantone Color Institute, hebben de herfsttrends 2019 van Pantone alles te maken met rijke kleuren, die elk een statement makende kleur op zichzelf zijn. Maar tegelijkertijd goed te combineren zijn met de rest om warmte en harmonie te creëren. Ze beschreef het kleuraanbod van de komende seizoenen dan ook als ‘een verfijnde, maar gedurfde verzameling kleuren’, met een hoge dosis zelfvertrouwen en empowerment.

Dit zijn de trendkleuren voor herfst-winter 2019

Chili Pepper– elk seizoen zit er een kleur rood in het trendkleurenpalet. Chili Pepper, het woord zegt het al, is een pittig rood.

Broek // Top

Biking Red – is een diep bordeauxrood en zeer geschikt als basiskleur voor de diepe koele vrouwen onder ons. Maar je kunt hem ook als accentkleur gebruiken in bijvoorbeeld een tas of laarsjes. En als hij diep genoeg is zelfs als een neutraal.

Broek // Top

Crème de Pêche – is een heel lichte perzikkleur die het midden houdt tussen een koele en warme pasteltint. Combineert met bijna alle andere kleuren van dit trendpalet, maar met name met Sugar Almond geeft het een heel mooie combi.

Openvallende bolero // Blazer 

Peach Pink – een lichtere versie van de kleur van het jaar 2019 is een koraal waar veel wit bij gemengd is. Het is een warm koraalroze dat goed combineert met alle warme kleuren van dit trendpalet.

Dit zijn de trendkleuren voor Herfst-Winter 2019

Sjaal // Top

Rocky RoadBruin is het nieuwe zwart, roept trendwatcher Lidewij Edelkoort al jaren.  En ze krijg gelijk, dat zie je in de trendkleuren voor herfst-winter 2019 terug. Bruin als een neutraal domineert in dit trendpalet. Rocky Road is een diep donkerbruin dat niet uitgesproken koel of warm is. Hij combineert om die reden met bijna elke kleur uit dit trendpalet. En kan door zowel warme als koele vrouwen gedragen worden.

Dit zijn de trendkleuren voor Herfst-Winter 2019

Top // Blazer

Fruit Dove – een levendig helder roze dat niet uitgesproken koel of warm is. Voor alle Pantone trendkleuren geldt dat je ze nooit zo terug ziet in de kledingcollecties. Ze zijn soms wat gedempter (zie blazer) of wat lichter (zie trui). Elk kledingmerk heeft zijn eigen versie van de trendkleuren herfst-winter 2019.

Blazer // Trui

Sugar Almond – dit licht amandelbruin is een uitgesproken warme kleur. Combineert ook mooi met Vanilla Custard zoals je ziet.

Jas  // Laarsjes

Dark Cheddar – een warm geeloranje dat meteen de aandacht trekt. Er is sowieso veel oranje deze winter in de kledingcollecties. En kijk hoe mooi dat Dark Cheddar o.a. combineert met Bluestone.

Jack // Jurk

Galaxy Blue – een helder en koel blauw.

Jurk  // Clutch

Bluestone – een zacht vergrijsd blauw dat ook als neutraal te gebruiken is. Hij doet mij denken aan Dusty Blue  En volgens mij kun je hem ook zo combineren. Dus zowel met warme als koele kleuren.Dit zijn de trendkleuren voor Herfst-Winter 2019

Jurk // Broek

Orange Tiger – deze felle kleur oranje roept bij ons als Nederlanders al snel bepaalde associaties op.  En om die reden zul je misschien liever niet helemaal in dit oranje gekleed gaan, maar als een accentkleur kan het bijzonder leuk zijn.

Dit zijn de trendkleuren voor Herfst-Winter 2019

Jas // Trui // Ballerina

Eden – dit fraai diep bosgroen is een koele kleur, die ook weer uitstekend als neutraal te gebruiken is.

Rok // Tas

Naast bovengenoemde kleuren geeft Pantone vier ‘klassiekers’ aan, die je ook neutralen zou kunnen noemen:

Vanilla Custard – een zeer licht beige met veel wit erin. Uitstekend geschikt voor een elegante uitstraling als je beige boven wit verkiest.Dit zijn de trendkleuren voor Herfst-Winter 2019

Mantel // Jumper

Evening Blue – een rijk diep nachtblauw. In fluweel of in een glansstof ook voor avondkleding heel fraai, met name voor de koele types onder ons.

Dit zijn de trendkleuren voor Herfst-Winter 2019

Jas // Jack

Paloma – een pretentieloos lichtgrijs met een elegante uitstraling. Dit grijs gaat nooit vervelen. Pantone noemt deze kleur dan ook ‘duurzaam’. Dit Paloma grijs herinner ik mij al van een ander Pantone trendpalet (zie Je hebt koel grijs en warm grijs). Hij was toen ook al de ultieme neutrale kleur en dit grijs combineert met iedere andere kleur, zoals je kunt lezen.

Jumper // Tas

Guacamole – is een levendig warm groen en past precies in deze tijd van aandacht voor gezond eten, waarin de avocado op nummer 1 staat. Maar bij ons wordt de guacamole ‘soep’ niet zo heet gegeten. Ik heb alleen maar afgezwakte (lees gedempte) versies ervan kunnen ontdekken.

 Parka //  Trui  // Sneaker

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief 

4 gedachten over “Dit zijn de trendkleuren voor Herfst-Winter 2019”

  1. Dankjewel Lida, ik hoopte al een paar weken op de Pantone bespreking. Er zitten veel mooie kleuren bij dit seizoen! Ik neem regelmatig een kijkje op Pinterest en heb zo een paar winkels en merken gevonden, die ik blijf volgen omdat ze kleding hebben naar mijn smaak en voor mijn model. Onderstukken blijven problematisch, dus op zoek naar een naaiatelier. Thuis draag ik met deze temperaturen een van de jurken waarvan je mij de link had doorgestuurd, waarvoor dank! Vriendelijke groet, Janneke

  2. Poeh, wat een moeilijke kleuren voor een ’s winters snel bleek ogend koel, asblond type als ik. Dat wordt flink combineren met accessoires e.d. die ik nog heb in accentkleuren om de boel een beetje op te fleuren. Gelukkig weet ik dankzij het jarenlang volgen van jouw blogs een beetje hoe dat moet. 🙂 Bedankt weer!

    1. De mode is behoorlijk ‘warm’, dat ben ik met je eens, Diana. Maar als je goed kijkt zitten er ook wel koele kleuren tussen. En als we nu op de top van zeer warme kleuren zitten, weet je zeker dat we in de komende jaren weer wat koelere kleuren zullen zien. Dat leert de geschiedenis.

Reacties zijn gesloten.