Het begint met een goede basisgarderobe – de trenchcoat

Het begint met een goede basisgarderobe - de trenchcoat

Een kast vol kleding en toch niets om aan te trekken? Dat gezoek en getwijfel iedere ochtend kun je voorkomen door een goede basisgarderobe samen te stellen. De ideale basisgarderobe is op de eerste plaats afhankelijk van je lifestyle.

Het begint met een goede basisgarderobe – Een moeder die thuisblijft om voor haar kinderen te zorgen stelt andere eisen aan haar basisgarderobe dan een vrouw die een representatieve functie heeft. Maar voor elke vrouw gelden de regels van de neutrale kleuren en de basiskledingstukken. Basiskledingstukken zijn de meer klassieke modellen die niet te veel aan de trends onderhevig zijn. Je kunt ze gemakkelijker combineren. Koop ze altijd in de beste kwaliteit die jij je kunt veroorloven, dan gaan ze minstens vier jaar mee.

Is een garderobecapsule-concept wel wat voor jou?

Hieronder zie je een basiskledingstuk dat iedere vrouw, onafhankelijk van haar lifestyle en figuur, kan dragen: de trenchcoat. In dit kledingstuk kun je de kinderen naar school brengen, maar je kunt hem ook naar een zakelijke afspraak aan. Het zal jouw ideale basiskledingstuk worden, als je bij de aanschaf op de volgende punten let:

  1. Koop hem in een neutrale kleur die jou fantastisch staat.
  2. Het model van de trenchcoat zal jouw figuur op zijn voordeligst uit moeten laten komen. Dus let op de breedte van de kraag, de epauletten en of het een enkel- of dubbelknoops model is. Ook de stofsoort is belangrijk: valt die soepel of is het een wat steviger stof. Als je een stijladvies hebt gehad weet je wat voor jou het ideale model en de beste stofsoort is.

Het begint met een goede basisgarderobe - de trenchcoat

Meer tips hoe je een ideale basisgarderobe kunt samenstellen? Lees hoe je met 13 kledingstukken 31 combinaties kunt maken.

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.