Een korte broek die past bij je bodytype

Een korte broek die past bij je bodytype

In de zomer is het heerlijk om een korte broek te dragen, het zit lekker en is verkoelend. Maar als je het belangrijk vindt er ook nog appetijtelijk uit te zien, dan kun je de volgende tips gebruiken:

  1. Een korte broek legt de nadruk op de heupen en bovenbenen. Heb je slanke heupen en benen dan is het slim om een korte broek te dragen, je krijgt rondingen daar waar je ze niet hebt.
  2. Ben je gezegend met volle heupen en dijbenen dan kun je beter kiezen voor een langere bermuda die mooi om de heupen en benen sluit en net boven de knieën eindigt.
  3. Het is van belang dat de zoom van je broek eindigt op het slankste punt van je been als je volle dijbenen hebt. Heb je daarentegen voor je gevoel te dunne bovenbenen laat de zoom dan eindigen op het dikste deel. Lees mijn bericht Horizontale lijnen zijn blikvangers.
  4. Een te wijde broek maakt dikker. Ben je een ‘mateloos mooie‘ vrouw vermijd dan bermuda’s met een wijde pijp en wijde driekwart broeken! Vaak staan capris veel mooier.
  5. Wil je ook je knieën aan het oog onttrekken?  Kies dan een capri die net over de knie valt en mooi aansluit op je onderbeen.
  6. Een wat steviger elastische stof (zoals bijvoorbeeld jeans met elasthan) kruipt niet omhoog en zit lekker als je wat vollere dijbenen hebt. Je benen lijken er ook slanker in.
  7. Heb je in verhouding korte benen draag dan bij een bermuda of capri altijd een (kleine) hak, want deze broeken verkorten optisch je benen.

Capri Zerres

Korte jeans Marc O’Polo (duurzaam)

Bermuda Bogner met stretch

Bermuda Brax met stretch

Bermuda Angels met stretch

BewarenBewaren