Een licht kleurtype met het O-silhouet – slim kleurgebruik

Een licht kleurtype met het O-silhouet

Medium tot donkere kleuren kleden af. Hoe draag je je kleuren nu als je een licht kleurtype met het O-silhouet bent? En je trommelbuik wilt camoufleren?

Claartje mailt mij: Lichte kleuren staan mijn mooier dan donkere kleuren en ik heb het O-silhouet met een kort bovenlichaam en slanke benen. Lichte kleuren staan mij dus mooi, maar om mijn buik wat minder op te laten vallen moet ik donkere kleuren dragen. Hoe kan ik hier mee omgaan?

Beste Claartje, bij vrouwen met het O-silhouet (ook wel de Appel of de Ovaal genoemd) gaat het overgewicht als eerste zitten op de maagstreek. Dit hoog gedragen ’trommelbuikje’ kun je goed camoufleren, ook als lichte kleuren je mooier staan. Je weet dat lichte en heldere kleuren lichaamsdelen groter en gedempte en donkere kleuren ze juist kleiner laten lijken.

Zo draag je je kleuren als je een licht kleurtype met het O-silhouet bent:

  • De truc als licht kleurtype is om de donkerste kleuren uit je kleurenpalet te halen.  Als je een top draagt met een lage hals (zie plaatje ) onder een vest/jasje in een lichtere kleur mogen deze kleuren zelfs nog een tintje donkerder zijn.
  • Door je vest/jasje open te dragen creëer je een verticale lijn die je bovenlichaam voor het oog langer en slanker maakt.
  • Zorg dat je tops altijd op kruishoogte eindigen, zo lijkt je bovenlichaam langer én slanker.
  • Vermijd grote of opvallende dessins op je bovenlichaam. Een onopvallend dessin, zoals in de getoonde overslag-top kun je prima dragen. Vetrollen vallen namelijk minder op als je gekleed gaat in een shirtje met een dessin.
  • Gelukkig is de mode weer wat wijder. Maar pas op: als een top past over je buik, kijk dan kritisch of hij niet te wijd is op je rug en heupen en te breed valt op je schouders. Het (laten) aanbrengen van een paar correcties laat jou er meteen stukken beter uitzien.
  • Draag een eyecatcher in de vorm van een halssieraad om de aandacht naar je gezicht te brengen. Accentueren wat gezien mag worden leidt de aandacht af van probleemgebieden.

Een licht kleurtype met het O-silhouet - slim kleurgebruik

Op mijn Pinterestbord Mateloosmooi vind je nog meer voorbeelden