Een mooie Kerst en een beter 2022

2021 is bijna voorbij en hadden we nog de hoop dat alles in 2022 weer normaal zou worden, nu moeten we constateren dat een volledige lockdown zelfs niet meer ondenkbaar is. Het wordt steeds moeilijker het licht aan het eind van de tunnel te blijven zien. Wat helpt dat het over een paar dagen 21-12-21 is en dat daarna de dagen weer langer worden.

Jezelf oppeppen blijft een uitdaging. Handwerken en zelf kleding naaien en repareren wint aan populariteit. Zelf iets maken kan je humeur echt een oppepper geven. Heb je het nog nooit gedaan, kijk eens op YouTube hoe je kunt beginnen met haken of breien. Begin met een klein project, zoals een sjaal of kussen. Laat je adviseren in een handwerkzaak en als dat door de lockdown niet meer mogelijk is, kun je ook kijken op de website van Dolopwol bijvoorbeeld. Je vindt er duidelijke instructie video’s en heel veel praktische tips. Je kunt ze ook bellen voor advies.

Deze Instagram accounts zijn ook leuk om te volgen als je van prutsen en knutselen houdt.

Heb je zelf nog een tip laat het ons weten.

Ik eindig mijn laatste bericht in 2021 met mijn dank uit te spreken voor het vertrouwen dat jullie mij ook dit jaar weer hebben gegeven en voor alle leuke en lieve reacties. Dit maakt dat ik met zoveel plezier mijn werk blijf doen. Tot zondag 9 januari, dan ben ik terug met een nieuw bericht. Voor nu fijne feestdagen en blijf gezond!

21 gedachten aan “Een mooie Kerst en een beter 2022”

 1. Elke week weer fijn om je blogs te lezen!
  Altijd met een positieve toon, heerlijk is dat.
  Alle goeds in het nieuwe jaar!!
  Groet Claudy

 2. heel fijne kerstdagen en een goed en gezond 2022!
  Ik geniet elke zondag van je blog.

 3. Dank je wel voor je opbeurende woorden! Handwerken en knutselen kan ik helaas niet meer, maar lezen wel!
  Ik wens jou en familie hele fijne dagen en een gelukkig en gezond 2022 toe!

 4. Dank je wel Lida, voor het, elke week, delen van jouw kennis.
  De zondagochtenden mails, jouw online te kunnen ‘consulteren’, waardevolle momenten om van te genieten.
  Wens jouw hele fijne Kerstdagen en een kleurrijk maar vooral een gezond en gelukkig 2022.

 5. Lieve Lida
  Hartelijk dank voor je leuke en informatieve blogs.
  Door het lezen van deze blogs is mijn passie voor mode ontstaan.
  Er ging een wereld voor mij open.
  Handwerken: een heerlijke bezigheid. Kleding haken, ook jurk en rok. Naai ook jurken van comfortabele stoffen. Het geeft veel voldoening en is zeer ontspannen.
  Een tip: upcyclen
  Van een bijna niet gedragen jeans maakte ik een leuke spijkerrok.
  Van uitgehaalde gehaakte omslagdoeken en poncho’s, haak ik nu een mouwloos gilet of truitje.
  Breien: je kunt het ook leren van bv een oma.
  Zo heb ik sokken leren breien.
  Ik kijk in 2022 weer uit naar je blogs en wens je een goed en gezond nieuw jaar.
  Hartelijke groet,
  Joke van der Wal

 6. Dank je Lida, voor al je mooie blogs, tips en adviezen, heerlijk op de zondagochtend!
  Fijne kerstdagen en dat het jou en de jouwen goed mag gaan in 2022 in goede gezondheid!

  Warme groet, Maud

 7. Ook ik geniet wekelijks van je inspirerende blog.
  Ik ben een breister en hierbij gaat het ook om kleur, vorm en materiaal.
  Wanneer ik een nieuw patroon zoek om te maken houd ik vooral rekening met wat voor mij het mooiste zou zijn. Sinds ik jouw blog lees is het hele proces nog leuker en spannender geworden. Bedankt hiervoor,Lida!
  Wie interesse heeft, Ravelry is the place to be!
  Ik wens iedereen mooie en creatieve dagen.

 8. Fijne dagen Lida en een gezond en voorspoedig 2022!
  Ik kijk altijd uit naar je blogs en gebruik ze ook als “naslagwerk”.
  In de huidige situatie verdwijnen er dingen naar de achtergrond en komen er andere zaken bij. Meer nadruk op thuis met bijbehorende nadruk op comfort. Maar wel altijd binnen de adviezen van mijn PCC 🙂 Handwerken is heerlijk, een zacht garentje of stofje is ook voeding voor de zintuigen.
  Tot in het nieuwe jaar!

 9. Dank je om elke week je kennis met ons te delen. Je hebt me zoveel bijgeleerd over kleuren en kleding.
  Een lichtpuntje in de lock down was het uitkijken naar je blog.
  Voor 2022 wens ik je een goede gezondheid en vele, mooie dagen!

 10. Dank voor de wekelijkse nuttige tips.
  Met je hulp kan ik ouder worden met de juiste kleuren en verzorging.
  Gezellige feestdagen en een gezond en hopelijk weer gezellig 2022

 11. Lida ,
  Wat een prachtige blog elke keer weer,
  Zondagmorgen kopje koffie en genieten van je blog
  Heerlijk om in de lockdown periode en eigenlijk altijd ,achter de naaimachine en lockmachine ontspannen bezig te zijn
  Heel wat kinderkleren voor mijn 5 kleinkinderen zijn er gemaakt en voor mijzelf
  Wat een genot om dit te kunnen maken ,en met de tips die ik door de jaren geleerd en gezien heb op je site,
  Lida,ik wens je mooie kerstdagen en een beter ,en gezond 2022

 12. Hele fijne feestdagen en een prachtig 2022, dat we nog lang van je berichten mogen genieten en vooral ook nog steeds veel van kunnen leren.
  Ik werk in een prachtige stoffenwinkel, ben bijna dagelijks bezig met iets van kleding maken, ik vermaak me altijd wel. Vooral de moeilijkere projecten kunnen me enorm bekoren, geniet enorm van dat proces, daardoor draag je het kledingstuk ook langer dan 1 seizoen.

 13. Mooie Kerstdagen van mij voor jou gewenst.
  Je bent een inspirerend lichtpuntje (Sterretje) voor mij in deze donkere dagen. Dank daarvoor!
  Ik ga een sjaal breien in de nieuwe kleur Very Peri.
  Mooi bij mijn grijze wollen winterjas.

 14. Lida,
  Jouw blog verbindt mensen die mekaar nog nooit gezien hebben. Is dat niet fantastisch in deze tijden waar individualisme hoogtij viert ! We hopen met zijn allen nog veel van je te kunnen leren in 2022.
  Ik wens jullie veel moed in de Nederlandse kerstlockdown want prettig is anders, dat weten we hier in België maar al te goed van vorig jaar… En inderdaad, handwerk en elke andere vorm van creativiteit krikt je humeur op !

 15. Dank je wel voor de positieve kerstgroet, ook voor jou en je naasten een mooi en gezond 2022.
  Iedere zondag weer genieten en leren van je blog, heel fijn in deze moeilijke tijd. Inspireerd om aandacht aan je uiterlijk te blijven geven.

 16. Lida, Dankjewel voor je inspirerende blog. Heel fijn om elke week de informatie te ontvangen.
  Gezellige Kerstdagen gewenst en voor 2022 alle goeds.

 17. Hallo Lida,
  Dank je wel voor al je inspirerende blogs. Ik wens je fijne Kerstdagen en een gelukkig, inspirerend en een gezond 2022 toe!

  Hartelijke groeten,
  Marieke

 18. Dankjewel lieve Lida voor deze mooie woorden en ook voor de inspirerende fantastische blogs die u elk week weer deelt met ons. Super mooi beschreven. Kijk er elke week weer naar uit. Ga lekker door in 2022.

  Voor nu wens ik u fijne Kerstdagen en een gezond, gelukkig inspirerend 2022 toe.

  Lieve groet, Diet

 19. Beste Lida. Dank je wel. Ik wens je een voorspoedig 2022 in alle gezondheid. Ik hoop nog erg lang van al je inspirerende blogs te kunnen genieten. Pas goed op jezelf. Groet Lucie

Reacties zijn gesloten.