Een overhemdjurk of blousejurk kan iedere vrouw dragen

Een overhemdjurk, ook wel blousejurk of doorknoopjurk genoemd, kan iedere vrouw dragen ongeacht haar leeftijd, haar bodytype en persoonlijke stijl. En dat ook nog op verschillende manieren en voor veel gelegenheden. Het is zo’n kledingstuk dat nooit echt uit het modebeeld verdwijnt. Een goede investering dus waar je jarenlang plezier van hebt.

Een overhemdjurk, de naam zegt het al, houdt het midden tussen een overhemd en een jurk. Zijn overhemd/shirt lag – niet verrassend- aan de basis van dit kledingstuk. Want wie kent niet de filmbeelden van een one-night stand, waarin zij ’s ochtends aan het ontbijt verschijnt in één van zijn – uiteraard perfect gestreken – overhemden.

Een overhemdjurk kan iedere vrouw dragen, ongeacht haar leeftijd, bodytype of persoonlijke stijl. Voor de vrouwen met een duidelijke taille  snoer je hem in met een riem of ceintuurtje. Ook als je tot de lange slanke rechte vrouwen behoort  (I-silhouet) doe je dit, maar laat je het bovenstuk overbloezen. De vrouw met het A-silhouet doet er goed aan een model met een A-lijn rok te kiezen. Het V-silhouet laat zoveel knoopjes open dat er een diepe V-hals ontstaat en de korte vrouw kiest een streep als dessin en een ronde zoomlijn om langer te lijken.

Een overhemdjurk kan iedere vrouw dragenEen overhemdjurk of blousejurk is ook een veelzijdig kledingstuk. Combineren is met dit model jurk gemakkelijk. Je kunt hem dragen met slippers, sneakers of hakken. Zowel op je werk (een model met een kraagje en een mouwtje) als naar een feestje of in je vrije tijd.

Blousejurk Bogner

Shirtjurk Mart Visser

 

Jurk  reiskwaliteit

Jurk Geisha van lyocell (duurzaam)

Jurk van organisch katoen

Halve doorknoopjurk van linnen

Jurk linnen met viscose

Jurk Armed Angels in linnenblend (duurzaam)

Gerrie Weber 

 

4 gedachten over “Een overhemdjurk of blousejurk kan iedere vrouw dragen”

 1. Hallo Lida,

  Ik vind overhemd jurken super leuk. Je schrijft dat iedereen ze kan dragen. Ik vind dat ik er zelf snel iel en lijzig door lijk.
  Ik heb het x silhouet en jij hebt me geadviseerd om staande stoffen te dragen, vanwege mijn bouw. Ik heb het idee dat de verticale lijn van de knoopjes me lijzig doet lijken. En ze zijn vaak wijd in de taille. Als je ze dan “insnoert” met een bandje of een riempje, dan zit er zo veel stof bij de taille. Alsof ‘ie te groot is. En dan lijk ik iel. Bij een maatje kleiner zit ie dan te strak om de heupen.
  Hoe kan ik zo’n jurk wel dragen? Ik ben 40 jaar.

  1. En de overhemdjurk linksboven op de eerste afbeelding, Karin? Een wijdere rok en de knoopsluiting alleen tot de taille. Zakjes op borsthoogte maken je ook wat voller. Mvg, Lida

 2. Beste Lida,

  U geeft aan dat u ook een advies kunt geven aan de hand van foto,s en dat u dan kunt zien welk figuur ik zou hebben. Mag ik aan u vragen wat de kosten hiervan zijn? en hoe het in zijn werkt gaat. dank hiervoor.

  1. Kijk hierboven onder Menu bij Consulten, Astrid, daar vind je alle gegevens!

Reacties zijn gesloten.