Een overhemdjurk kan iedere vrouw dragen

Een overhemdjurk kan iedere vrouw dragen

Een overhemdjurk kan iedere vrouw dragen ongeacht haar leeftijd, haar bodytype en persoonlijke stijl. En dat ook nog op verschillende manieren en voor veel gelegenheden.

Een overhemdjurk, de naam zegt het al, deze jurk houdt het midden tussen een overhemd en een jurk. Het is zo’n kledingstuk dat nooit echt uit het modebeeld verdwijnt. Zijn overhemd/shirt lag – niet verrassend- aan de basis van dit kledingstuk. Want wie kent niet de filmbeelden van een one-night stand, waarin zij ’s ochtends aan het ontbijt verschijnt in één van zijn – uiteraard perfect gestreken – overhemden. Een overhemdjurk kan iedere vrouw dragen, ongeacht haar leeftijd, bodytype of persoonlijke stijl. Kijk maar naar onderstaand voorbeeld.

Een overhemdjurk kan iedere vrouw dragenEen overhemdjurk is ook een veelzijdig kledingstuk. Combineren is met dit model jurk  gemakkelijk. Je kunt hem dragen met slippers, sneakers of hakken. Zorg wel dat ie lang genoeg is, want een te kort model oogt snel ordinair en dat is niet de bedoeling van zo’n klassiek kledingstuk.

Een overhemdjurk kan iedere vrouw dragen

Overhemdjurk met streepdessin

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

2 gedachten over “Een overhemdjurk kan iedere vrouw dragen”

  1. Hallo Lida,

    Ik vind overhemd jurken super leuk. Je schrijft dat iedereen ze kan dragen. Ik vind dat ik er zelf snel iel en lijzig door lijk.
    Ik heb het x silhouet en jij hebt me geadviseerd om staande stoffen te dragen, vanwege mijn bouw. Ik heb het idee dat de verticale lijn van de knoopjes me lijzig doet lijken. En ze zijn vaak wijd in de taille. Als je ze dan “insnoert” met een bandje of een riempje, dan zit er zo veel stof bij de taille. Alsof ‘ie te groot is. En dan lijk ik iel. Bij een maatje kleiner zit ie dan te strak om de heupen.
    Hoe kan ik zo’n jurk wel dragen? Ik ben 40 jaar.

    1. En de overhemdjurk linksboven op de eerste afbeelding, Karin? Een wijdere rok en de knoopsluiting alleen tot de taille. Zakjes op borsthoogte maken je ook wat voller. Mvg, Lida

Reacties zijn gesloten.