Een warme lente versus een warme herfst

Als je dominante kleurkarakteristiek ‘warm’ is, staan warme kleuren je als geen ander. Maar moeten deze kleuren nu gedempt of helder zijn? Licht of juist diep? Een warme lente versus een warme herfst.

Liz mailt: Wat is nu het verschil tussen een warme lente en een warme herfst. De helderheid van de kleuren? Jouw vraag, Liz, had ik met een simpel ja kunnen beantwoorden. Maar het is niet alleen die helderheid die het verschil maakt.

Een warme lente versus een warme herfst – Wat beide types gemeen hebben is dat kleuren met een gele, gouden ondertoon altijd staan. In tegenstelling tot de warme herfst heeft de warme lente een meer tere en heldere uitdrukking. Haar huid is ivoorkleurig of neigt naar porselein en ze heeft vaak sproetjes. De huid van de warme herfst kan warm beige zijn of ivoor en gaat ook vaak gepaard met sproeten.

Als je een warme lente bent dan staan warme heldere tinten jou het mooist. Daarnaast is het belangrijk dat jouw kleuren niet te donker zijn. Warme tinten gecombineerd met lichte frisse tinten laten je stralen. Te donkere tinten daarentegen maken je bleek en geven je een ongezond uiterlijk.

Ben je een warme herfst? Dan staan de rijke, sprekende warme kleuren je als geen ander. Zoals je ziet op de afbeelding hieronder zijn jouw kleuren intenser en gedempter dan die van het warme lentetype. Draag je als warme herfst de warme lentekleuren dan zul je eerst je kleding zien en dan pas jou. Kijk eens op dit Pinterestbord dan kun je zien dat Julianne Moore (warm herfsttype) in een gele ‘lente’ jurk er niet op haar best uitziet.

Een warme lente versus een warme herfst

 Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.