De enkelknoops of dubbelknoops trenchcoat – basisgarderobe

Het is de ideale jas, een trenchcoat en deze lente heel populair. Maar pas op: de originele details doen niet altijd goed voor je figuur. Wat staat beter bij je bodytype: enkelknoops of dubbelknoops.

Enkelknoops of dubbelknoops – Een dubbele rij knopen (double-breasted) verbreedt je bovenlichaam en is om die reden uitermate geschikt voor vrouwen die een lage balans hebben, zoals het A-silhouet.
Vrouwen met grote borsten kunnen een dubbelknoops jas beter vermijden en kiezen liever voor een exemplaar met een enkele rij knopen (single-breasted). Een dubbele rij knopen geeft namelijk horizontale lijnen en heeft niet alleen een verbredend, maar ook een verkortend effect. Ben je lang en slank of zelfs tenger, zoals het I-silhouet of het H-silhouet, dan is dit het ideale model voor jou.

Epauletten verbreden optisch je schouders en zijn dus minder geschikt voor het V-silhouet. Heb je het X-silhouet of het 8-silhouet, zorg er dan voor dat jouw trenchcoat van een soepele stof is gemaakt die je gemakkelijk met de ceintuur kunt insnoeren.

Ga eens op zoek naar een trenchcoat, je zult zien dat je er negen maanden van het jaar plezier van hebt. Het is het ideale kledingstuk voor in je basisgarderobe.

De enkelknoops of dubbelknoops trenchcoat - basisgarderobe

Op mijn Pinterestbord Coats kun je zien dat ook de klassieke trenchcoat door de jaren heen aan verandering onderhevig is.

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.