Fijne feestdagen en een bijzonder mooi 2020

Dit wordt mijn laatste bericht van dit jaar en zo rond Kerst is het altijd een goed moment om terug te kijken. Nu ben ik niet zo goed in terugkijken, ik kijk liever vooruit, maar soms doet een ander dat voor mij.

In november kreeg ik een kaart met daarop gelukwensen met het 21 jarig bestaan van mijn onderneming. Ik dacht in eerste instantie dat het een kaart van de Kamer van Koophandel was, omdat ik mij daar 21 jaar geleden heb ingeschreven. Maar het was van een bedrijf dat mij een lening aanbood tegen een (in hun ogen uiteraard) gunstig rentetarief. Dit om mijn bedrijf groter te kunnen maken. Die behoefte heb ik niet, maar de kaart zorgde er wel voor dat ik even stilstond bij die 21 jaar.

Eenentwintig jaar geleden, het was nog in de Gouden Gids tijd, moest ik hard aan de weg timmeren om enige bekendheid te krijgen. Het vak van kleurenconsulente was nog redelijk onbekend en dat je ook geadviseerd kon worden op hoe je overkwam op anderen (je imago verbeteren) was echt nog een brug te ver. Maar ik had het tij mee, want de gesubsidieerde non-profit sector moest marktconform gaan werken. De subsidiekraan werd langzaam dicht gedraaid en ‘de medewerker als visitekaartje van de organisatie’ werd mijn werkterrein. Ik heb van mijn 50ste tot mijn 63ste met veel plezier voor bedrijven en non-profit organisaties trainingen, lezingen, presentaties en adviezen gegeven. En tegelijkertijd ook persoonlijke kleur-, stijl- en imagoadviezen aan mannen en vrouwen in mijn studio. Uiteraard had ik al een website (zo goudengidsiger was ik nu ook weer niet) en kregen zo’n 300 vrouwen elke maand een nieuwsbrief van mij.

Op mijn 63ste had ik genoeg van het reizen door het hele land en het avondwerk en wilde ik het wat rustiger aan gaan doen. Mijn werkzaamheden beperken tot consulten in mijn studio. Het schrijven voor mijn website en nieuwsbrief vond ik erg leuk om te doen en daar wist mijn dochter van. Op haar advies ben ik toen begonnen met een blog. Rustiger heb ik het niet gekregen. Integendeel, in mijn naïviteit had ik de impact van internet gruwelijk onderschat.

En daar zit ik nu, ruim acht jaar later, met een blog dat door gemiddeld 55.000 vrouwen per maand wordt bezocht. En dat mij met zulke leuke vrouwen (en mannen) in aanraking brengt. Waarvan ik verhalen hoor die ervoor zorgen dat ik het gevoel heb nog midden in de maatschappij te staan en nog geen ‘boomer’ ben. Maar misschien denkt een ander daar anders over …

We gaan een nieuw decennium in waarin veel staat te gebeuren. Op het gebied van klimaatmaatregelen en de impact daarvan. Hoe we anders met kleding om zullen gaan. Tweedehands kleding kopen en kleding huren zal in de komende jaren steeds gewoner worden. Dat kun je hier lezen.

Ik eindig mijn laatste bericht in 2019 met mijn dank uit te spreken voor het vertrouwen dat jullie mij ook dit jaar weer hebben gegeven en voor alle leuke en lieve reacties. Dit alles maakt dat ik met zoveel plezier mijn werk blijf doen. Tot 5 januari, dan ben ik terug met een nieuw bericht. Voor nu fijne feestdagen!

Met warme groet,

Lida

Helaas is op mijn oproep om een kerstoutfit te mailen niet voldoende gereageerd om er een bericht aan te wijden. Met mijn dank aan hen die wel hebben gereageerd.

24 gedachten over “Fijne feestdagen en een bijzonder mooi 2020”

 1. Dag Lida , voor jullie ook hele fijne dagen en een prachtig 2020 .
  Bedankt voor alles en hoop dat je nog lang door gaat
  Warme groet , Hetty

  1. Dag Marc, zo kan ik Lida, jou en jullie familie toch zo maar fijne dagen wensen…

   1. Dag Jenny,
    Wat ontzettend leuk om je via deze weg weer te ontmoeten.
    Ook jij en al je dierbaren fijne feestdagen en een mooi 2020

 2. Het is elke keer een feest om je blog te lezen! Dank je wel hiervoor.
  Goede dagen gewenst.

 3. Beste Lida
  Dank je wel voor alle eye-openers én alle fijne Zondagochtend, dus nieuwsbrief momentjes, van de afgelopen jaren.
  Ik hoop dat je nog héél lang door gaat met jouw blogs.
  Voor nu fijne feestdagen en alle goeds voor 2020 voor jullie.
  Hartelijke groet
  Paula

 4. Hallo Lida,
  Je blogs zijn heerlijk om te lezen.
  Fijne feestdagen.
  Hartelijke groet
  Annemieke

 5. Hallo Lida,
  ik sluit me aan bij de vorige reacties. Naar jou toe gaan is een van de betere beslissingen in mijn leven geweest. Nog nooit was winkelen/maken zo makkelijk.
  Hartelijke groeten,
  Noor

 6. Ha Lida,
  Het is al weer wat jaartjes geleden dat ik bij je was. En met de jaren groeit ook het inzicht in hoe jouw advies te gebruiken en vertalen voor mij.
  Mede ook dankzij jouw wekelijkse berichten. Heerlijk om steeds weer te lezen. Dank daarvoor.
  Een ‘boomer’

 7. Dank je wel voor je iedere zondag inspiratie. Zo blij mee. Alle goeds voor 2020. Groetjes Hannie

 8. Goedemorgen Lida,

  Met veel plezier lees ik iedere zondag je blog, en telkens krijg ik weer nieuwe ideeen om te combineren.
  Ik hoop dat je nog lang verder schrijft aan je blog.
  Voor jou en je familie een prettig eindjaar en veel geluk in het nieuwe jaar.
  Rita

 9. In het putteke van de winter zorgen kerstballen voor wat sfeer
  De mooiste kerstkaarten brengen fijne wensen stijlvol over en weer
  Goede voornemens houden ons bij het begin van het nieuwe jaar weer in de ban
  Simpelweg gelukkig zijn is wat wij je wensen omdat je het nergens kopen kan
  Fijne feestdagen en dank je voor de vele tips en leuke berichten
  Vanwege een boomer
  Jacqueline

 10. Dag Lida, sinds enige maanden volg ik je blog. Mijn zus attendeerde mij hierop. Sindsdien kijk ik elke zondag verkneukelend naar je prachtige tips ideeën en uitleg over het gebruik van kleuren en stijlen.
  Zelf maak ik al langere tijd gebruik van kleding uit de kringloop.Ook nu zie ik er weer prachtig uit in mijn lange plise rode kringlooprok (die ik van met 44 naar 38 heb vernaaid) en stoere trui.
  Dank je wel voor zoveel mooie adviezen. Stralende feestdagen wens ik je toe !
  Ga nog lang door zoveel mensen een plezier te doen door ze steeds weer een glimlach te geven!
  Toos

 11. Veel geleerd in de jaren dat ik je blog nu met veel plezier volg. Ook veel bevestiging van wat al goed ging gelukkig 😉 Voor jou en je familie heel fijne feestdagen en een mooi en gezond 2020!

 12. Jij ook fijne feestdagen en een mooi 2020 toegewenst, Lida.

  Nog bedankt voor je goede kleuradvies in september, ik heb er nog iedere dag plezier van. Ook van het stijladvies online van vorige jaar trouwens.

  Hartelijke groet,
  Marielle

 13. Ik lees altijd met veel plezier je blog. Heel leerzaam en ben zo blij met de STOA die je gedaan hebt voor mij. Ik wens je gezellige feestdagen en alle goeds voor 2020.
  Arja.

 14. Lieve Lida,
  Ik ken je enkel via je blog, ben nooit bij jou op consult geweest. Maar enkele jaren geleden heb ik wel beroep gedaan op je stijladvies via een STOA. Echt heel goed, ik beveel het iedereen aan. Je blogs lees ik trouw elke week, door de jaren heen heb ik een brede kennis opgedaan van kleur en stijl dankzij je wekelijkse berichten. Toch vreesde ik de laatste maanden dat je een einde zou maken aan je blog, de reacties van lezers bleven uit, en dat was eigenaardig . Wellicht had het te maken met artikels die je de vorige jaren al eens gepubliceerd had en lezers die kenden. Toch zijn ook die herhalingen zeer waardevol want stijl blijft stijl, door de jaren heen.
  Gelukkig ga je er in 2020 weer volop tegenaan . Ik wens jou en je familie nog fijne feestdagen maar vooral een uitstekende gezondheid om de volgende jaren de ingeslagen weg verder te gaan.
  En “hij die niet genoemd wil worden “ mag terecht trots zijn op je verwezenlijkingen.
  Hartelijke groeten, Diane

 15. Hallo Lida, dank voor alle blogs! Ik kijk er altijd naar uit en steek er heel wat van op.
  Fijne feestdagen en alle goeds voor 2020!
  Hartelijke groet, Marlo.

 16. Dag Lidy,
  Ik lees jouw adviezen graag en ben me het laatste jaar iets anders gaan kleden daardoor. Het valt mensen op en ik voel me mooier. Dank voor de inspiratie. Gezellige feestdagen en alle goeds voor 2020.
  Groetjes, Mieke

 17. Fijne eindejaarsdagen Lida! Dank voor al je geblogde adviezen in 2019.
  Warme groet van Ingrid

 18. Hallo Lida,
  Hele fijne feestdagen gewenst en een gezond en prachtig 2020!
  Zoals je weet ben ik erg blij met je adviezen en ook met je blogs. Wanneer ik kleding nodig heb, zoals laatst met het concert of met de overgang van zomer naar najaar, zoek ik vaak nog even in oudere blogs om scherp te krijgen waar ik op kan letten. Zo kwam ik laatst weer op je blog terecht, over kleur/stijladvies vs. een makeover. En inderdaad, het kost tijd om je draai te vinden binnen je advies, dat heeft dan vaak met stijl of smaak te maken. Het heeft me bijvoorbeeld zelfoverwinning gekost om naar de oranje lippenstift te gaan, maar nu ik een fijne gevonden heb, snap ik niet dat ik het niet eerder heb gedurfd.
  Wat blijft en steeds terugkomt is mijn onbehagen bij het dragen van prints. Daarom ga ik me wat meer verdiepen in texturen, om zo mijn beste kleuren te kunnen dragen zonder saai te worden,
  Het is een leuke ontdekkingstocht geweest afgelopen jaar!

 19. Hoi Lida,
  Elke zondag is jouw blog weer een cadeautje. Dank voor alle inspiratie en goede adviezen. De PCC gaat overal met mij mee. Ik wens jou, hij die niet genoemd mag worden en de rest van jouw gezin, fijne, warme feestdagen en een gezond en kleurrijk 2020!
  Groetjes,
  Mel

Reacties zijn gesloten.