Fijne kerstdagen en in het bijzonder een gezond 2021

We hebben 2020 bijna achter de rug en wie kon in januari bedenken dat het zo’n vreemd jaar zou worden. Leven in het voortdurend besef dat gezond blijven ook afstand houden betekent, niet onze naasten spontaan kunnen bezoeken. En voor velen de onzekerheid over het behoud van baan of bedrijf. Thuiswerken en je collega’s ontmoeten via Zoom of Team. Kinderen begeleiden bij hun onlineonderwijs.

Daarbij ook ervaren hoe belangrijk het is je dierbaren te kunnen omarmen. Het begrip ‘huidhonger’ deed z’n intrede. Niets was meer vanzelfsprekend, we gingen over veel dingen nadenken. Het gedachtengoed van Marie Kondo werd breed omarmd. Waarom een huis met overbodige spullen of een kast vol kleding, waarvan je driekwart nooit draagt. Het was voor velen, ook jonge mensen, de prikkel om eens kritisch naar hun koopgedrag te kijken.

Halverwege maart dacht ik in mijn naïviteit dat de lockdown een paar weken zou duren en ging ik mijn afspraken verzetten. Op het moment dat ik dat moest herhalen drong het tot mij door dat ik voorlopig geen fysieke consulten meer zou kunnen geven. Ik heb deze ‘afspraken’ gevraagd of ze mee wilden doen aan het experiment van een Kleuradvies op afstand. In het verleden had ik wel vaker de vraag gekregen van klanten uit het buitenland, maar heb dat altijd afgehouden. Op foto’s een kleuradvies geven? Dat was in mijn ogen niet mogelijk.

Maar nood breekt wet en ik ben gaan nadenken over wat ik nodig had aan foto’s en antwoorden. Al doende werd het steeds duidelijker dat het goed mogelijk is om online kleuradvies te geven. Waarbij ik moet aantekenen dat het mij nooit was gelukt zonder mijn jarenlange ervaring. En het bleek een gat in de markt te zijn, ik heb mij geen seconde verveeld dit jaar. Integendeel, ik zat soms te stressen dankzij de hoeveelheid aanvragen en voor hem die niet genoemd wil worden was ik dan geen leuk gezelschap. Nu werk ik met afspraken en dat geeft rust op meerdere fronten. 😉

Waarom het zo’n succes is blijft gissen, maar wat ik regelmatig in de aanvragen lees is ‘ ik wil minder kleding waarmee ik meer combinaties kan maken’. De begrippen ‘een duurzame garderobe’ en ‘garderobecapsule’ komen ook opvallend vaak voorbij. En dat is dan het goede aan dit Coronajaar, dat we zijn gaan nadenken over onze manier van leven. Dat we ervaren wat er nu echt toe doet.

Ik neem nu twee weken vrij en ga met een boek op de bank.  Te beginnen met het boek van Marieke Lucas Rijneveld Mijn lieve gunsteling dat ik van Sinterklaas kreeg. Zondag 3 januari ben ik weer terug.

Ik wens je knusse Kerstdagen en een Gezond en Gelukkig 2021.

Lida

P.S. Hou je ook van lezen? Dan kan ik je dit boek, dat ik deze zomer heb gelezen, van harte aanbevelen. Het achtste leven (voor Brilka). En, oh ja, de jurk is van MartVisser.

10 gedachten over “Fijne kerstdagen en in het bijzonder een gezond 2021”

 1. Ha Lida,
  Nog steeds is een van de eerste dingen die ik op zondag doe, jou bericht lezen.. . Op de achtergrond ‘vroege vogels’. Inderdaad een bijzonder jaar. We gaan voor een mooi en gezond 2021. Voor jou ook de beste wensen!

  Lieve groet,
  Janna Mud

 2. Hallo Lida,

  Zeer verdiend die 2 weken lekker niks doen. Geniet ervan.
  De allerbeste wensen voor 2021 in goede gezondheid en nog veel nieuwsbrieven met goede tips.

  Groeten
  Marjo Schriek

 3. Hele fijne vakantie Lida! Dank voor je posts, altijd een fijn begin van de zondag!
  Hartelijke groet

 4. Ha Lida, voor jullie ook hele fijne dagen en een gelukkig /gezond 2021 .Het achtste leven lijkt mij heel interessant !! Geen gemakkelijke tijd waar het in speelt , Stalin bracht daar ook zijn jeugd door !
  Bedankt voor alle fijne blogs en wens jou een heerlijke vakantie toe .
  Warme groet ,Hetty

 5. Ik lees jouw berichten elke zondag en heb je blog echt door zitten spitten in de afgelopen jaren. Veel aan gehad! En veel bevestiging gekregen, ook leuk. Het boek van Nino wil ik ook lezen.
  Geniet van de rust en laad lekker op voor een hopelijk beter 2021!

 6. Ha Lida, voor jou en je dierbaren de beste wensen. Dank voor je adviezen, een aantal jaren geleden alweer vis a vis, maar gelukkig ook nog steeds via jouw blog. Blijf gezond en geniet van met een boek op de bank.

 7. Beste Lida,
  Mijn zaterdag begint met Eva Hoeke van de Volkskrant en mijn zondag met jou: ik kan me geen beter begin voorstellen. Dus bij deze hartelijk dank voor weer een jaar vol inspiratie en bruikbare tips. Zo vond ik o.a. je recente blog over lipstick fantastisch.
  Geniet van je welverdiende vakantie en voor 2021 een liefdevol en gezond jaar gewenst.

  Hartelijke groet van Antoinette

 8. Dag Lida,

  Je blog is niet alleen uitmuntend naar de inhoud, maar ook de vlotte en leesbare taal waarin je de artikels schrijft verdient lof.
  2021 wordt vast een overgangsjaar voor iedereen, maar stilaan leven we weer met hoop naar de toekomst. Hou het nog even veilig , blijf gezond , geniet van de feestdagen (in beperkte kring) en kijk uit naar een fantastisch nieuw jaar .
  Warme groeten,
  Diane

Reacties zijn gesloten.