Het laddereffect laat je slanker lijken – het streepje in kleding

Het laddereffect laat je slanker lijken

Durf je geen breedtestrepen te dragen omdat ze je dikker laten lijken? Of denk je dat, als je smal van boven bent, ‘een streepje’ altijd een goed idee is? Dan laat ik je nu zien dat breedtestreepjes zowel slanker als dikker kunnen maken. Maak kennis met het laddereffect.

Met een top in een streepje ben je nooit ‘uit de mode’. Het is een klassiek kledingstuk dat nooit verveelt. Iedere vrouw zou een ‘streepje’ in haar goede kleuren in de kast moeten hebben. Je kunt er namelijk zoveel leuke combinaties mee maken.

De meeste vrouwen lopen voorbij aan een kledingstuk met een horizontale streep, omdat ze denken dat je daarin dikker lijkt dan je bent. Wat in de meeste gevallen ook zo is. Maar goed nieuws, er zijn manieren om met een breedtestreep zelfs slanker te lijken. Maak kennis met het laddereffect.

Hoe werkt een horizontale lijn –  Horizontale lijnen leiden het oog van links naar rechts en laten je breder én voller lijken. Hoe breder de horizontale streep, hoe gemakkelijker het oog de lijn volgt. Hoe smaller de streep hoe moeilijker het wordt hem te volgen, het oog kan zich niet focussen. Bij een smalle streep heeft het oog namelijk de neiging naar boven te bewegen, denk maar aan een ladder waarvan de sporten dicht op elkaar zitten. Je kijkt naar boven of je wilt of niet. Smalle strepen werken als een ladder, ze leiden het oog omhoog en naar je gezicht. Smalle strepen maken je dus niet dikker, maar juist slanker!

Het laddereffect laat je slanker lijken

Het laddereffect Smalle strepen werken met name flatterend als je ze onder een vest of jasje draagt. Je creëert dan pas echt een ‘ladder’.

Het laddereffect laat je slanker lijken

  1. Je kunt horizontale strepen gebruiken om je bovenlichaam groter te laten lijken. Maar dit jasje (#1) is alleen geschikt voor vrouwen met een langer bovenlichaam. De opvallende, contrastrijke streep heeft namelijk ook het effect dat je bovenlichaam korter lijkt. Met name dus geschikt voor de vrouw met het A-silhouet of X-silhouet.
  2. Deze rok (#2) maakt je heupen voor het oog breder. Niet aan te raden als je aan de korte kant bent of als je korte benen hebt. Met name geschikt voor de lange vrouw met het V-silhouet of H-silhouet.
  3. Dit jasje (#3) heeft zo’n fijn streepje, dat je het ook als een neutraal (grijs) kan zien. Je zou er zelfs een rokje in een brede streep onder kunnen dragen.
  4. Bij deze rok (#4) zijn de strepen heel diffuus, niet strak omlijnd. Ook de kleuren hebben onderling weinig contrast. Als je op deze rok een top draagt in een opvallende tint zul je zien dat je ook als je brede heupen hebt een ‘streepjesrok’ kunt dragen. Lees mijn bericht Kleuren beïnvloeden elkaar, daar kun je je voordeel mee doen

Op mijn Pinterestbord Stripes vind je kledingcombinaties met een streepdessin.

Lees ook:

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.