Hoe gaat het bij een stijlconsult – wat kun je verwachten

Hoe gaat het bij een stijlconsult - wat kun je verwachten

Wat kun je verwachten van een stijlconsult? Hoe gaat het bij een stijlconsult? Vragen die ik vaak krijg. Hier lees je wat er allemaal aan bod komt als je bij mij komt voor een stijladvies.

Hoe gaat het bij een stijlconsult. Allereerst wil ik zicht krijgen op wie jij bent. Ik heb je gevraagd een moodboard te maken met plaatjes van de dingen waar je van houdt. Zo kan ik zien of je bijvoorbeeld een sportief type bent of juist een meer romantisch type. Of dat je misschien beide stijlpersoonlijkheden in je hebt. We brengen samen in kaart wat je dagelijkse bezigheden zijn en welke kleding je daarvoor nodig hebt.

Hoe gaat het bij een stijlconsult - wat kun je verwachten

Vervolgens kijken we naar je gezichtsvorm, welke haarstijlen, brilmonturen en sieraden daar het beste bij staan. Om je bodytype te bepalen kom je voor een lange spiegel te staan. Ik laat je zien wat je proporties zijn en in welke kledingmodellen je het beste tot je recht komt. En welke stoffen en dessins daarbij horen.

En dan komt het leukste en meest leerzame onderdeel. Op mijn verzoek heb je een selectie uit je kledingkast meegenomen. Daar zit in ieder geval één ‘flopper’ bij. Dit is een kledingstuk dat je ooit hebt gekocht, maar vervolgens maar één keer hebt gedragen. Tijdens het stijlconsult kom je er achter waarom dit nu een miskoop is. Ook neem je ‘toppers’ mee, kleding waarin jij je juist heel prettig voelt. Je past de meegebrachte kledingstukken en ik laat je zien welke (soms kleine) veranderingen nodig zijn om jou er meteen beter uit te laten zien. Ook maak ik nieuwe combinaties met je kleding.

Je krijgt een andere kijk op jezelf en je gaat je eigen lichaam meer waarderen, waardoor de weg vrij komt om meer te durven en je eigen creativiteit te ontwikkelen. Met als resultaat meer zelfvertrouwen en een persoonlijke uitstraling!

Na afloop krijg je een persoonlijke stijlmap mee naar huis, waarin alles staat wat tijdens het stijlconsult aan de orde is gekomen. Zodat je alle informatie thuis nog eens op je gemak na kunt lezen.

Let op: Met ingang van 1 maart 2018 geef ik geen stijlconsulten meer in mijn praktijk. Wel kun je een Stijladvies op afstand krijgen. Wat de reden voor dit besluit is kun je hier lezen.

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.