Mijn kapper zegt dat ik warm ben

Van Paula B. kreeg ik deze email: Ik heb een paar jaar geleden een kleurenanalyse laten doen. Daar kwam ik als wintertype uit. Nu heb ik een nieuwe kapper en die zegt dat ik ‘warm’ ben, dus is mijn haar warm blond geverfd. De meningen zijn verdeeld en ik kan er maar niet aan wennen. Ik had oorspronkelijk donkerbruin haar en heb donkerbruine ogen en ben 43 jaar. Het werd altijd donker asblond geverfd, maar het werd te veel een pruik. Wat raad jij mij aan?

Hier lees je mijn antwoord aan Paula:  Als je mijn blog leest weet je dat ‘wintertype’ niet verfijnd genoeg is. Ik denk dat je een diep-koel wintertype bent en dan is je haar lichter en warmer maken beslist geen goed idee.

Na mijn antwoord heeft Paula haar haar chocoladebruin (koel) geverfd. Zij stuurde mij deze foto’s van ‘ervoor’ en ‘erna’. Hier heb ik toch niets meer aan toe te voegen?

Blond maakt oud
Je ziet er jaren jonger uit, Paula!

 

De moraal van dit verhaal? Vertrouw niet blindelings op je kapper, zorg dat je zelf weet wat je goed staat.