Wil jij deze zomer ook die leuke pastelkleuren dragen?

Pastels en nudes gebruik je doorgaans alleen voor blouses en tops onder je basiskleuren en neutrale kleuren, omdat ze voor iedereen te weinig kleur hebben om er van top tot teen in gekleed te gaan.

Als je toch alleen in pasteltinten gekleed wilt gaan is het belangrijk dat jij jouw licht-donker contrastniveau in de gaten houdt. Als je al een kleurenanalyse hebt gehad, weet je inmiddels wat je licht-donker contrast is. Is dit niet het geval lees dan mijn eerdere bericht over contrastniveau’s er op na (zie onderaan dit bericht). Kijk op je Personal Color Card welke pasteltinten jou staan en probeer een iets pittiger variant te vinden. Deze pittige lichte kleuren worden ook wel de ‘sorbetkleuren’ of ijspastels genoemd.

Hoe hoger het licht-donker contrast in je uiterlijk, hoe meer contrast je moet maken om er nog goed uit te zien in deze lichte pastelkleuren. Pas je accessoires, zoals een riem, tas en schoenen aan op de hoogte van je haarkleur.  Maar ook het vestje of jasje dat je erbij draagt heeft uiteraard invloed op het contrastniveau. Op de afbeeldingen hieronder heb ik dat voor je inzichtelijk gemaakt.

Wil jij deze zomer ook die leuke pastelkleuren dragen?

Wil jij deze zomer ook die leuke pastelkleuren dragen?

De afbeelding hieronder heb ik al eerder gebruikt bij mijn bericht Zo past een dessin beter bij je kleurtype Het blonde model heeft een laag licht-donker contrast, zij draagt een broek in een lichte kleur die perfect matcht met haar haarkleur. Het andere model – met een gemiddeld laag-donker contrast in haar uiterlijk – draagt een broek die wat de kleurhoogte betreft haar haarkleur benadert. Kijk wat het doet als ze elkaars broek aantrekken. De hoofden van de modellen komen nu ‘los’ te staan van hun kleding, ze vormen er geen harmonieus geheel mee.

Jurk Samsœ en Samsœ

Jurk Airfield


Lees ook:

Wil je niets missen van mijn kleur- en kledingstijltips? Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief.