Roodharige vrouwen die grijze haren krijgen

Roodharige vrouwen behoren tot de warme kleurtypes. Hun eerste kleurkarakteristiek is ‘warm’. Nicole Kidman en Julianne Moore zijn allebei vrouwen met rood haar, blauwe ogen en een opvallend lichte huid met sproetjes. Maar hun tweede kleurkarakteristiek is verschillend. 

Nicole is een warm-helder kleurtype, Julianne Moore daarentegen is een warm-gedempt kleurtype.

Roodharige vrouwen die grijze haren krijgen

Nicole staan de wat lichtere heldere warme kleuren heel goed, terwijl Julianne Moore juist mooier is in de iets donkerder gedempte warme tinten.

Haarkleur Als bij jou, als roodharige vrouw, de eerste grijze haren komen moet je beslissen of je deze grijze haren wilt camoufleren. Grijs staat jammer genoeg zelden mooi bij warme vrouwen. Je kunt je haar als warm-helder type een gouden of warme glans geven (zie Nicole met rode jurkje) op voorwaarde dat die lichter is dan je oorspronkelijke haarkleur.

Voor de warm-gedempte vrouw die begint te grijzen, staat een iets zachtere tint dan de eigen haarkleur heel mooi. Wil je als warm-gedempt type je haar niet kleuren dan kun je beter overgaan naar het kleurenpalet voor het gedempt-warme type.

Een haarkleuradvies is een vast onderdeel van een kleuradvies

Je kunt op mijn Pinterestborden Warm-helder en Warm-gedempt meer voorbeelden zien van ‘warme’ kleurtypes.

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

2 gedachten over “Roodharige vrouwen die grijze haren krijgen”

  1. Onlangs de kapper bezocht. Hoewel er nog geen grijze haar te bekennen valt, houd ik deze tips in de gaten. Dankjewel!

    1. Marianne, ik hoop voor je dat je ze nog heel lang moet onthouden en voorlopig nog niet hoeft toe te passen die tips van mij! Groeten, Lida

Reacties zijn gesloten.