Slanke heupen en grote borsten – een hoge balans

Slanke heupen en grote borsten

Als je slanke heupen en grote borsten hebt dan kan het moeilijk zijn goed passende kleding te vinden. Tops die goed passen op je bovenlichaam zullen op je heupen niet mooi aansluiten. Dit kan snel een vormeloos en zelfs een slonzig effect geven.

Anneke mailde mij: Elke winter worstel ik (51) met de vraag welke warme kleren ik kan kopen. Ik heb kledingmaat 38/40, ben 1.62 cm en weeg 54 kg (cupmaat E). En ik ben een kou-kleum, dus ik kleed me graag warm in de nek en om de schouders. Veel vesten zijn lang en dik en slobberen, en truien sluiten vaak niet mooi aan. Een ceintuur en riem maakt me dik en kort, en een dikke sjaal over mijn boezem haalt me helemaal uit verhouding, daar verdwijn ik achter. Ik zou erg blij zijn met een advies! Ik krijg altijd je zondagse berichten en daar leer ik veel van.

Beste Anneke, vrouwen met slanke heupen en grote borsten hebben het probleem dat ze voor tops/truien en vesten een grotere kledingmaat nodig hebben dan voor de rest van hun lichaam. Het nadeel is dan dat de top/trui niet mooi aansluit op de heupen en ook op de schouders te breed is. De schoudernaad zit dan ergens halverwege de bovenarm en dit heeft snel een ‘slonzig’ effect.

Als je borstomvang groter is dan je heupomvang heb je een hoge balans dat wil zeggen dat het zwaarste deel van je lichaam boven de taille zit. Om je lichaam voor het oog in balans te brengen is het belangrijk dat je geen volume toevoegt op borsthoogte. Dus grove breisels, dikke sjaals e.d. zijn voor jou uit den boze. Dat heb je zelf al ervaren.

Hoe kun je er dan toch lekker warm bijlopen? Zoek het in gladde breisels van warme materialen. Ik heb al eens in een bericht geschreven over diverse wolsoorten. Lees het nog eens na en dan zul je ontdekken dat de warmte van wol niet altijd in de dikte zit. Cashmere bijvoorbeeld is een dunne wolsoort die bijzonder warm is. Niet de goedkoopste oplossing, ik geef het toe, maar ook een dun vest van lamswol geeft al warmte. Snoer een klassiek vest(je) eventueel losjes  in met een smal riempje. Je camoufleert op een leuke manier dat het vestje te wijd is voor je heupen. Kleine schoudervullingen maken het geheel wat pittiger en vangen het probleem van een te laag zittende schoudernaad op.

Truien staan bij vrouwen met grote borsten niet echt mooi, met name als de trui ook nog een ronde hals of een hoge col heeft. De truc is het grote vlak van je borstpartij voor het oog van boven naar beneden in tweeën te ‘knippen’. Een wikkelvest en de verticale knopenrij van een vestje doen dat en laten je bovenlichaam voor het oog slanker lijken. Dat effect mis je bij een trui, tenzij die trui een V-hals heeft. Maar ook dan zul je ervaren dat een vestje met een V-hals je bovenlichaam slanker laat lijken. Ik wens je veel warmte de komende winter. Groeten, Lida

Slanke heupen en grote borsten

Eén gedachte over “Slanke heupen en grote borsten – een hoge balans”

  1. Dag Lida,

    Heel erg bedankt voor je uitgebreide advies.
    Vooral het wikkelvest met kraag spreekt me aan, daarbij zie ik hoe het ook van belang is dat deze over de heup valt, dus niet te kort. Een vest met een knoopjes rij is ook een goede tip, de verhoogde hals is al voldoende denk ik om geen sjaal te hoeven dragen. Ik ben erg blij met je tips, en ga binnenkort winkelen, super! Hartelijke groet, Anneke

Reacties zijn gesloten.