Stijladvies voor smalle schouders

Stijladvies voor smalle schouders

Onlangs kreeg ik een vraag van Hiltsje: Ik vind je blog geweldig! Maar ik mis nog één ding, zou je wat tips kunnen geven voor smalle schouders? Ik heb volgens jouw beschrijving het 8-silhouet. Ik weet het niet zeker, maar wat ik wel zeker weet is dat ik smalle schouders heb.

Als je het A-silhouet of het 8-silhouet hebt met smalle schouders – of het X-silhouet met een lagere balans – of je hebt meer afhangende schouders, dan kun je met de juiste kleding je schouders voor het oog breder maken. Er zijn verschillende manieren:

 • De schoudernaad van je jasjes en blouses moet precies eindigen op je natuurlijke schouder. Het kan moeilijk worden als de ene kledingmaat te klein is voor je borstomvang en als je een grotere maat aantrekt, de schoudernaad voorbij je schouder komt. De enige oplossing is dan de hulp in te roepen van een coupeuse.
 • Horizontale halslijnen – zoals een boothals en een vierkante hals  – verbreden optisch je schouders.
 • Kapmouwtjes en pofmouwtjes hebben hetzelfde effect.
 • Een wijde ondiepe V-hals leidt het oog naar de buitenkant van je schouders en heeft zo ook een verbredend effect.
 • Alle details op schouderhoogte, zoals versieringen op de schoudernaad en epauletten, hebben een verbredend effect.
 • Gebruik (subtiele) schoudervullingen. Ze mogen je schouders wel wat breder laten lijken, maar beslist niet groter.
 • Kijk uit naar hemdjes met een vierkante hals en iets bredere schouderbandjes.
 • Je kunt je mouwen ook iets opstropen. De rimpels in je mouwen zorgen er nu voor dat je schouders breder lijken.

Stijladvies voor smalle schouders

Vermijd:

 • Raglan mouw
 • Dolman mouw
 • Halternek
 • Aangerimpelde halslijnen
 • Laag ingezette mouw
 • Spaghettibandjes

Stijladvies voor smalle schouders

Stijladvies voor smalle schouders

 Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

6 gedachten over “Stijladvies voor smalle schouders”

 1. Dag Lida,

  Ik maak nu al een tijdje gebruik van jouw tips en trucs en ook deze laatste is weer helemaal fijn. Voor alle lezers van jouw tips. Ben je ook nog klein van stuk kijk dan eens bij de kleding van petit Wallis.

 2. Dank voor weer een leerzame zondagochtend, met mijn bredere schouders heb ik hier ook veel aan. Je vindt ook altijd van die leuke kleren hoe doe je dat? Als ik online zoek zijn het altijd dezelfde soort kleding. Weinig vernieuwends. Graag hoor ik van je,
  Groet flox

  1. Fox, mijn ‘plaatjes’ maak ik op Polyvore en daar kun je ook de merken bekijken. Meestal zijn het merken uit buitenlandse webshops. Groeten, Lida

 3. Hoi Lida,

  Nog steeds volg ik je blog met veel plezier. Na twee jaar blijft het elke keer weer leerzaam. Ook ik heb smalle schouders (A-silhouet), maar draag wel halters. Ik vind ze mooi staan en ik heb al diverse keren complimenten gekregen over mijn bede schouders. Ze lijken op de eea manier breder dan vindt men. Ik heb wel vrij rechte schouders. Begrijp jij hoe dat kan?

  gr. Karin

  1. Karin, als je rechte smalle schouders hebt kun je inderdaad een bepaald model halter dragen, afhankelijk waar je hem mee combineert (model rok of broek). Trinny met haar A-silhouet draagt een hoge halterneck op een foto die je kunt bekijken op mijn Pinterestbord Bodytypes. Groeten, Lida

Reacties zijn gesloten.