Veel plezier met Combi-meer

Veel plezier met Combi-meer

Een overzichtelijk kledingkast waarin alleen maar kledingstukken hangen die je met plezier draagt en waarmee je steeds andere kledingcombinaties kunt maken. Droom jij daar ook wel eens van? Doe dan mee, ik wens je veel plezier met combi-meer.

Vroeger, in de tijd dat de bomen nog niet tot in de hemel groeiden, werd de uitdrukking ‘combi-meer’ gebruikt om lezers van damesbladen, zoals de Libelle en de Knip, te inspireren om creatiever te zijn met minder kledingstukken. Met dank aan Jeanette voor deze informatie!

Combi-meer – Dat is ook altijd mijn insteek voor dit blog geweest, om meer met minder kledingstukken te doen. En dat is nu actueler dan ooit.  We weten immers allemaal dat het zo niet langer kan, omdat de kledingindustrie de op één na grootste milieuvervuiler is.

Al vrij snel, nadat ik met bloggen ben begonnen, heb ik het 13-is-soms-31-garderobeplan geïntroduceerd en ik merk dat dit bericht nog zeer regelmatig wordt gelezen. Het principe is dat je voor elk van de twee seizoenen (winter en zomer) minimaal 13 basisstukken hebt. Zomerkleding kun je in ons klimaat ook vaak in de overgangsseizoenen (herfst en lente) blijven dragen, als je het combineert met een lang vest of blazer.  En deze 13 kledingstukken kun je elk seizoen uitbreiden en/of vervangen met een paar goed gekozen kledingstukken en accessoires. Op deze manier krijg je een garderobe die modieus is (wat wat anders is dan trendy) en heb je nooit meer het gevoel van ‘ik heb niets om aan te trekken’.

Op de hoogte blijven van de trends blijft belangrijk, want ook als je de meest trendy kleding links laat liggen, zie je langzaam de mode veranderen. Bij broeken bijvoorbeeld zie je nu dat de taille daar zit waar hij eigenlijk ook hoort te zitten en dat blouses de shirtjes verdringen (oh, zo fijn voor de vetrolletjes).

Ter inspiratie heb ik wat kledingcombinaties voor je gemaakt, dit met de Trendkleuren voor Herfst-Winter 2019 . Probeer deze kledingcombinaties te vertalen naar je eigen garderobe. Een broek in de kleur Stoneblue kun je vervangen door een lichtblauwe jeans. Een mantel in de kleur Vanilla Custard door jouw trenchcoat in kiezelkleur. Het leren jack door een spijkerjasje. Het jurkje door een rok met een top in de kleur Dark Cheddar of met een lichtblauwe blouse, enz.

Als je hem zelf niet meer hebt, kun je op zoek gaan naar een tweedehands tas in de kleur Sugar Almond (cognac, warm) of Rocky Road (chocoladebruin, koel). Maak tot slot, na deze combi-meer sessie, een lijstje met kledingstukken die je moet vervangen en/of aan wilt schaffen.

Ik wens je veel plezier met Combi-meer

Jurk // Laarsjes // Tas // Jack vergelijkbaar

Ik wens je veel plezier met Combi-meer

Trui // Jack // Tas //  Jeans vergelijkbaar // Instappers 

Ik wens je veel plezier met Combi-meer

Sjaal // Leren rok // Shirtje // Mantel // Tas // Handschoenen

Ik wens je veel plezier met Combi-meer

Blouse // Broek // Blazer //Tas // Instappers

Natuurlijk blijven de kleuren van jouw Personal Color Card de basis, jouw uitgangspunt.  Ik wens je veel plezier met combi-meer ! En als je een mooie combinatie hebt gemaakt mail je mij dan een foto? Dat zou ik erg leuk vinden!

P.S. Op verzoek maak ik mijn voorbeelden zoveel mogelijk met kleding die in Nederlandse webshops te koop is. 

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief. 

6 gedachten over “Veel plezier met Combi-meer”

 1. Hallo Lida,

  Ik maak al jaren gebruik van je 13 kledingstukken voor de zomer idee.
  Zou je misschien ook een keer 13 kledingstukken voor de winter willen geven?

  Groetjes, Yvonne

  1. Je kunt de 13 kledingstukken ook vertalen naar winterkleding, Yvonne. Voor het korte rokje kun je ook een broek nemen. En voor het korte vestje een lang vest. Heb je al eens een kijkje genomen op mijn Pinterestbord Capsule wardrobe? Daar staan veel voorbeelden op. Maar ik houd je vraag in mijn achterhoofd. Lees ook volgende week zondag mijn bericht.

 2. Ik maak al een jaar gebruik van het systeem achter project333. 3 maanden (eigenlijk 6) lang 33 kledingstukken, schoenen, etc dragen. Ik kocht altijd een wirwar van dure stukken, kleding van de kringloop en maakte zelf ook nog regelmatig iets, maar tegenwoordig doe ik dat volgens het project333 plan. Kun je een keer iets over dit soort systemen schrijven? Het gaf mij ongekende rust in mijn hoofd.

 3. Zou deze winter heel graag blazer dragen, nooit nooit gedragen… Altijd te lang te strak. Verkeerd model..

Reacties zijn gesloten.