Het H-silhouet

Het H-silhouet of de Rechthoek is van nature in balans. De schouders en heupen zijn ongeveer even breed. Een duidelijke taille is het enige wat er een beetje ontbreekt. Denk
je dat je tot dit type behoort dan oogt jouw figuur wat ‘recht’ met hier en daar een ronding. Daarentegen is het heel gemakkelijk om jouw figuur te kleden. Als je maar voor ogen houdt dat de natuurlijke balans niet verstoord mag worden.  Dus voeg je wat extra volume toe bij de heupen, dan doe je dat ook bij de schouders en visa versa. Je kunt met de juiste kledingmodellen wat meer rondingen en dus een taille creëren, maar afhankelijk van je gewicht en borstomvang ook voor meer rechte kledingvormen kiezen. Pas op, het mag nooit vormeloos zijn.

Het H-silhouet - je horizontale proporties

De meeste Rechthoeken hebben een kort bovenlichaam en platte billen en krijgen als ze ouder worden een ‘trommelbuikje‘ (in het bijzonder na de menopauze) en dan wordt het iets meer een uitdaging om de juiste kledingmodellen te vinden.

  • Draag als het enigszins kan schoudervullingen die je schouders iets rechter en breder maken in je jasjes en vesten. Je zult zien dat je taille slanker lijkt en het heeft ook nog eens verlengend effect. Combineer met een broek die een iets wijdere pijp heeft of een A-lijn rok om je lichaam in balans te houden.
  • Licht getailleerde jasjes met verticale prinsessenfiguurnaden verlengen optisch je bovenlichaam en suggereren die felbegeerde taille. Zorg voor een duidelijke schouder-belijning.
  • Tops met een boothals draag je op een A-lijn rok om je lichaam in balans te houden. Maar ook een recht rokje met een simpel U- of V-hals truitje zal je goed staan.
  • Benadruk je taille niet. Wel kun je kiezen voor een riem op heuphoogte of een hoge empire taille in je jurken.
  • Bezuinig niet op een goede ondersteunende beha en/of body, want door de ‘meisjes’ hoog te dragen lijkt je bovenlichaam langer en jij slanker.
  • Tops die net onder je heupbeen eindigen staan je het mooist. Of probeer een langere tuniek die je combineert met een skinny jeans. Als je dat te recht vindt draag je dit met een riem laag op de heup.
  • Tops en jurken met een empiretaille zijn heel flatteus, maar pas op voor plooitjes die meteen onder je borsten beginnen. Zij kunnen je ‘zwanger’ laten lijken.
  • Je zult zien dat een grote variëteit aan broekmodellen de Rechthoek staat. Van broeken met een wijde tot rechte pijp, bootcut of flare. Maar dit is zeer afhankelijk van jouw lengte en gewicht. Probeer het maar uit.
  • Breng de aandacht naar je prachtige benen door rokken op knielengte te dragen. Je hebt een brede keus in rokken, van A-lijn tot recht, trompet-stijl en ballon afhankelijk van je gewicht en borstomvang.
  • Voor je jurken geldt hetzelfde. Afhankelijk van je gewicht en borstomvang kies je voor rechte hemdjurken (eventueel met een verlaagde taille), wikkeljurk of een jurk met een verhoogde taille (empiretaille)

Combineer deze adviezen met de adviezen voor je verticale proporties

LET OP: Dit zijn algemene adviezen die geen rekening houden met je lengte, je gewicht, je gezichtsvorm, de lengte van je hals en/of eventuele figuurproblemen. Wil je voor eens en altijd weten welke kledingmodellen jou goed staan investeer dan in een  stijladvies op afstand

H-silhouet