Jouw kleur rood – Kom tot leven met de kleuren die je hebt (3)

Altijd bang geweest om rood te dragen? Dat is niet nodig, want iedere vrouw kan rood dragen. Als je weet waar je naar moet kijken, vind je jouw kleur rood.

Jouw kleur rood - Kom tot leven met de kleuren die je hebt

LDe kleur rood staat voor energie, leven en kracht. Iedere vrouw kan rood dragen als zij daarvoor in de stemming is. De ‘ware’ kleur rood is koel noch warm en dit ‘rood’ vinden we terug in de kleurencirkel als één van de drie primaire kleuren (het rood binnen in de cirkel). Zodra we bij deze primaire rood geel mengen ‘warmen’ we het rood op. Voegen we er blauw bij dan maken we het rood juist koeler. Maar we kunnen een ‘rood’ ook gedempter (met grijs) of lichter (met wit) of dieper (met zwart) maken.

Jouw kleur rood - Kom tot leven met de kleuren die je hebt

Voor elk kleurtype is er een kleur rood. Zo heeft het kleurtype met de kleurkarakteristiek ‘warm’ een tint rood waar geel bij is gevoegd (bijv. tomaatrood en steenrood) en het ‘koele’ type een rood waar blauw in zit (bijv. aardbeirood en kersenrood). Het licht-koele type heeft een rood waar wit én blauw aan toegevoegd is. Voor het diepe type is er een diep rood (bijv. wijnrood en mahonie).

Jouw kleur rood - Kom tot leven met de kleuren die je hebt

Er zijn dus heel veel tinten rood. Maar wat is jouw kleur rood? Welk ‘rood’ kies jij voor een jurkje of lippenstift? Het ene rood zal je mooier staan dan het andere. Het goede ‘rood’ zal als een natuurlijke make-up werken en het verkeerde ‘rood’ maakt dat je er pips uitziet en eventuele rimpels en kringen onder je ogen meer opvallen.

Jouw kleur rood - Kom tot leven met de kleuren die je hebt

Je kunt zelf de goede tint rood vinden als je kijkt naar de kleur rood op je wangen als je opgewonden bent of naar de kleur van je oorschelp als je zonder muts in de kou hebt gefietst. Ook is jouw kleur rood te vinden aan de binnenkant van je lip en op je vingertop als je er even zacht in knijpt.

Tip: Voor je met deze trucjes aan de gang gaat verzamel je verschillende tinten rood. Haal bijvoorbeeld verfstrips bij een doe-het-zelf zaak of scheur uit tijdschriften staaltjes rood. Misschien heb je ook nog lapjes/kleding in verschillende tinten rood. Kijk welke 'roden' in de buurt komen van jouw 'bloedkleur'. Doe deze test altijd bij daglicht!

Jouw kleur rood - Kom tot leven met de kleuren die je hebt

Trek eens iets roods aan, je zult merken dat je je meteen energieker voelt.

Jurk

Jurk

Vest helderrood

Parka rood

Trui wol met kasjmier lichtrood

Jack bordeauxrood

TIP: Kom je er niet uit? In je Personal Color Card vind je niet alleen de goede kleur rood voor je kleding, maar ook de goede kleur voor je lippenstift en blusher.
WEET JE NU WELK KLEURTYPE JE BENT ? Je kunt de Personal Color Card voor jouw kleurtype bestellen. Voor € 32,50krijg je per post de maxi Personal Color Card (briefkaartformaat) en per e-mail een uitgebreide handleiding voor je kleurtype. Je weet daarna wat je contrastniveaus en wat je beste neutralen en pasteltinten zijn. Je ziet hoe je de Personal Color Card gebruikt en je krijgt voorbeelden van kledingcombinaties voor jouw kleurtype

* Woon je in het buitenland dan komt er € 2,50 aan verzendkosten bij.

Je kunt via dit contactformulier de kleurenkaart met de uitgebreide handleiding bestellen. Geef duidelijk aan welke PCC je wilt hebben. 
Let op:Je kunt de kleurenkaart niet ruilen.

Vind je het toch moeilijk om het bij jezelf te zien? Investeer dan in een Kleuradvies op afstand (KLOA).

 

 

5 gedachten aan “Jouw kleur rood – Kom tot leven met de kleuren die je hebt (3)”

 1. Hallo Lida,

  Wat een super serie is dit toch weer.
  Ik heb het eens geprobeerd met Photoshop en de uitkomst is echt heel verrassend.
  Ik heb me altijd afgevraagd welke lipstick bij zowel mijn kleding past als bij mijn gezicht, en daar komt nu ook mijn grijze haar bij. Aangezien ik gedempte kleuren heb, kom ik nu achter, begrijp ik opeens dat sommige kleuren veel te hard overkomen bij mij,zeker nu ik grijs aan het worden ben. Ook heel verrassend dat ik, grijs wordend, veel antraciet zeg maar, in mijn haarkleur heb. Een kleur die ik van mezelf echt nooit zou dragen maar jawel, gecombineerd met zachte tinten staat het dus wel. Geweldig! Gaat een wereld open. 🙂
  Nu ik je artikel over de relatie lipstick en huidkleur (welke tint rood dan ook) lees snap ik ineens waar het bij mij de mist in gaat. Zeer leerzaam!

 2. Ik vind de relatie huidskleur/lipstick ook een eye-opener. Ik heb geloof ik wel 15 lipsticks geprobeerd en steeds is het “mwah”. Ik ga dit handvat eens uitproberen.
  Bedankt weer 🙂

 3. Lida, dank je wel voor deze uitleg. Nu ga ik een rode lippenstift kopen, wil dit al heel lang en met deze info durf ik het aan.

 4. Goedemorgen Lida
  Ik heb ook al vaak geprobeerd een mooie passende rode lipstick te vinden maar kwam helaas vaak bedrogen uit.
  In de winkels is het licht anders dan thuis of buiten. En de kleur is op je lippen soms ook heel anders dan je verwacht.
  Is daar ook een trucje voor? Het heeft me zo vaak teleurgesteld dat ik het nu maar bij neutrale kleuren ben gaan houden.

  1. Ik ken geen trucje, Era. Bij mijn klanten test ik de lipstick bij daglicht, want zoals je al aangeeft, de eigen lipkleur beïnvloedt het eindresultaat.

Reacties zijn gesloten.