Een garderobecapsule is een uitgekiende collectie kledingstukken

De twee beste neutralen voor jou - een garderobecapsule maken

Wat is een garderobecapsule.

  • Een garderobecapsule is een uitgekiende collectie kledingstukken, meestal rond de 20, die je zo kunt mixen en matchen dat je met een beperkte hoeveelheid items een maand lang er elke dag anders uit kunt zien.
  • Het is een verzameling van kledingstukken die je echt nodig hebt. Kledingstukken die je niet kunt missen voor je werk en je vrije tijd. Is er een groot verschil tussen wat jij op je werk draagt en in je vrije tijd, dan zul je twee capsules moeten maken.
  • Je zult merken dat je genoeg hebt aan twee capsules (tenzij je aparte capsules voor je werk maakt), één voor de winter en één voor de zomer. In de tussenseizoenen draag je kleding van zowel de winter- als de zomercapsule.
  • Een garderobecapsule is een verzameling van minimaal 12 kledingstukken waar je dus steeds andere combinaties mee kunt maken. Als je deze garderobecapsule aanvult met een nieuw kledingstuk, dat wat de kleur betreft past bij de capsule, kun je weer nieuwe combinaties maken.
  • Het voordeel is dat je nooit meer misgrijpt, ’s ochtends snel klaar bent én dat je geen miskopen meer in de kast hebt hangen. Als je op deze manier met je garderobe bezig bent geeft dat niet alleen rust in je hoofd, maar je bent ook nog eens duurzaam bezig.
  • Een voorwaarde is dat je weet welke kleuren je staan en welke modellen kleding voor je bodytype geschikt zijn. Breng voor jezelf ook onder woorden wat je stijlpersoonlijkheid is. Die kun je ook ontdekken op de borden van mijn Pinterestaccount.