Analyseer zelf je kleurtype – de doe-het-zelf kleurenanalyse

Als jij jouw goede kleuren draagt, zie je er gezond en vitaal uit. Je huid en haar zitten vol leven en je ogen stralen. Iedereen ziet jou en niet eerst je kleren. Maar als je een verkeerde kleur draagt, lijken je haar en huid grijs of geel en je ogen staan dof. Het lijkt alsof je lichaam en je hoofd niet bij elkaar horen.

Het 12-seizoenensysteem

Dit is een kleurenanalyse methode die je helpt bij het zoeken naar de voor jou meest flatterende kleuren. Zowel voor je kleding, make-up als je accessoires.

Waarom ik dit stappenplan heb gemaakt

Wat mijn motief is om jou de mogelijkheid te bieden om zelf je kleurtype te analyseren? Het kan zijn dat je geen behoefte hebt aan een kleuranalyse op afstand (KLOA), omdat:

  • Je al eens een kleurenanalyse hebt gehad volgens het 4seizoenensysteem. Maar niet alle kleuren daarvan even goed bij jezelf vindt staan. Een voorbeeld: je bent ooit als een Lentetype geanalyseerd. Het 12-seizoenensysteem kent drie verschillende lentetypes. En dan ontdek je dat de kleuren van het lichte lentetype veel beter bij je passen.
  • Jij je kleurtype al weet, maar dat zo’n Personal Color Card (PCC) je erg handig lijkt. En dat je meer wilt weten over hoe hoog je kleurcontrast en het licht-donkercontrast kan zijn.
  • Het jou op dit moment financieel niet goed uitkomt om voor een KLOA te gaan, maar dat je wel wilt beginnen met een kleine garderobe waar je veel combinaties mee kunt maken.

De doe het zelf kleurenanalyse

Jouw huidtint, je oogkleur en de kleur van je haar zijn bepalend voor welk van de 12 kleurtypes je bent. Met deze stappen kun je zelf je kleurtype bepalen. Doe het altijd bij goed daglicht en uit de zon. Vraag zonodig een vriendin of partner om je te helpen. En …..je kunt je kapper vragen welke haarkleur je hebt.

De stappen die je volgt:

Als jij je dominante kleurkarakteristiek weet kun je naar deze voorbeelden en beschrijvingen kijken:

Kijk nu voor de zekerheid bij de 12 seizoenstypes:

Je kleurtype ontdekken in vier stappen- Je derde kleurkarakteristiek (5)

DE PERSONAL COLOR CARD MET HANDLEIDING

Voor € 32,50* krijg je een Personal Color Card per post toegestuurd en een uitgebreide handleiding per e-mail. Je leest daarin welk kleurcontrast en licht-donker contrast je hebt. Welke neutralen je voor je basisstukken kunt gebruiken. Daarna zul je mijn berichten op mijn blog met andere ogen lezen en kun je een garderobe opbouwen waarvan je alle kleuren met elkaar kunt combineren.
Je hebt de keus uit twaalf kleurtypes. Door het stappenplan te volgen en de voorbeelden te bekijken ontdek jij jouw kleurtype.

Je kunt je aanmelden via mijn contactformulier

LET OP: Je kunt de Personal Color Card niet ruilen.

* Woon je in het buitenland dan komt er € 2,50 euro aan verzendkosten bij

Kom je er niet uit investeer dan in een Kleuradvies op Afstand (KLOA).