De beste neutralen voor koele kleurtypes (1)

Neutralen blijven niet in het geheugen hangen en zijn multi inzetbaar. Zowel voor je zakelijke garderobe als in je vrije tijd. Hier mijn tips voor de beste neutralen voor koele kleurtypes.

De beste Neutralen voor koele kleurtypes

Helemaal gekleed gaan in neutralen is trendy. In de mode zie je altijd golfbewegingen. Hebben we de laatste jaren veel dessins en uitbundige kleuren gezien, nu krijgen we wat meer de behoefte aan een wat rustiger modebeeld. Bijkomend voordeel van neutralen is dat ze niet in het geheugen blijven hangen en je ze kunt combineren met al je basiskleuren. In het ideale geval zou je garderobe voor 70% uit neutralen moeten bestaan. Je zult ontdekken dat je kleding in neutralen vaak draagt. Besteed er dus ook meer aandacht en geld aan. Want de kosten per keer zullen uiteindelijk laag zijn.

Behoor je tot de koele kleurtypes, dan is het van belang de goede kleur neutralen te kiezen. Je gebruikt jouw neutralen o.a. voor een mantel, blazer, trenchcoat, nette broek, een LYCD én voor je schoenen en je tas.

Dit zijn de beste neutralen voor koele kleurtypes

Zilvergrijs – Dit is een lichte neutraal met een blauwe ondertoon die een zekere elegantie toevoegt aan koele kleuren. Zoals Oyster Mushroom. Met name voor de lichte koele kleurtypes een perfecte neutraal. Een warm grijs zou ‘vloeken’ met de blauwe ondertoon van jouw kleuren. Het kan soms moeilijk zijn om een warm of koel grijs te onderscheiden.

Taupe – Dit is jouw ‘beige’. Er zijn verschillende uitvoeringen van taupe. Hier lees je er meer over. Belangrijk is een taupe te kiezen die eerder naar roze dan naar geel gaat. Met name voor de gedempt koele kleurtypes een elegante neutraal. Maar schoenen en een tas in de kleur taupe is voor alle koele kleurtypes een zeer goed alternatief. De Pantoneklassieker Ash is o.a. een koele taupe.

De beste neutralen voor koele kleurtypes

Middengrijs – Dit grijs kun je ook heel goed gebruiken als basis voor je zakelijke garderobe. En dat geldt voor alle koele kleurtypes. Is ‘helder’ ook één van je kleurkarakteristieken? Combineer dit middengrijs met jouw heldere basiskleuren en ijspastels.

Antraciet – Dit is het diepste grijs en een goed alternatief voor zwart, als dat te diep voor je is. Met name voor koel-helder en diep-koel-gedempt kleurtypes staat antraciet beter dan zwart.

Chocoladebruin – Dit is een rozebruin -de kleur van melkchocolade – en het enige bruin dat goed staat bij koele kleuren. Denk bijvoorbeeld eens aan een cashmere vestje in deze kleur met een lichtblauwe of lichtroze blouse.

Marineblauw – afhankelijk van hoe licht je kleuren moeten zijn (denk aan de kleurhoogte van je haar) kun je een iets lichtere of diepere variant kiezen. De kleur van het jaar 2020 Classic Blue is hier een voorbeeld van.

Grijsblauw– is een gedempt blauw, een vergrijsde uitvoering van marineblauw. De lentekleur 2020 Faded Denim is hier een voorbeeld van. Zoals dat ook met jouw jeans het geval is, kun je dit vergrijsde blauw  combineren met al je kleuren van je persoonlijk kleurenpalet.

De beste neutralen voor koele kleurtypes

8 gedachten aan “De beste neutralen voor koele kleurtypes (1)”

 1. Lieve Lida,
  Misschien volgende week “De beste neutralen voor warme kleurtypes”?
  Dat lijkt mij fantastisch! Gr. Marijke

 2. Wat een fijne blog weer, heb ik heel veel aan , dank je wel Lida
  Warme groet , Hetty

 3. Elke week verheug ik me erop jouw blog te lezen, nu weer over neutralen, vind ik zo saai, heb ook wel neutrale shirts, maar draag ze bijna nooit alleen.
  Afgelopen week een hele leuke blazer gezien, ondergrond wit/creme en dan allemaal met zacht heldere kleuren, heb een V- figuur is zoiets verstandig om te kopen.

  Groet Els

  1. Dat hangt van zoveel factoren af. Waarmee je hem draagt, hoe lang je bent, welke kraagvorm het is enz. Investeer in een Stijladvies op afstand, Els, dan weet je precies wat jouw ideale model blazer is en hoe je hem kunt combineren.

 4. Wat een fijn blog maak je toch! Ik blader heel vaak terug naar berichten en je hebt me echt geholpen met het verdiepen van mijn kennis van stijlen en kleuren, nadat ik zelf een kleur- en stijlanalyse heb gehad.
  De dame die deze analyse deed raadde me jouw pinterestpagina aan en daar zie ik heel vaak interessante items voorbij komen.
  Heel erg bedankt voor je inzet!
  Wanda

 5. Ik lees altijd met veel plezier je weekelijkse berichten.
  Wat ik lastig vindt als diep -gedempt- koel type is kleuren die ik in de zomer kan dragen. Ze zijn allemaal veel.lichter dan die op mijn kleuren kaart. En ik wil ook niet de hele zomer in jeansblauw lopen. Hoe los ik dat op?

Reacties zijn gesloten.