Breng vorm in je uiterlijk en wordt een sierlijke vaas

Als je je lichaam volledig bedekt, verliest het lichaam zijn elegantie. Vergeet daarom stijlregel vier niet. Breng vorm in je uiterlijk.

Wordt een sierlijke vaas

Nu we door de lockdown gewend zijn thuis te werken in comfortabele los zittende kleding, zie je dat terug in de mode die langer én ‘wijder’ is geworden.

Vergeet deze stijlregel niet als je lang en wijd gaat – Dat de zoom van de rokken steeds lager werd zagen we al voor de pandemie, evenals de hogere ‘kuise’ halslijn. Deze mode vraagt om een andere kijk op hoe je deze kleding draagt. Als je lang én slank bent – en welk percentage van de vrouwen is dat – kun je je veel permitteren. Ben je korter en ook wat voller dan kun je deze drie stijlregels hanteren om er eleganter uit te zien. Maar er is ook nog een vierde stijlregel.

Stijlregel 4 ‘Wordt een sierlijke vaas‘ -Als je je lichaam volledig bedekt, verliest het lichaam zijn vorm, elegantie. Zoals je op onderstaande afbeelding ziet. Bedek je het bovenste deel van je lichaam met een blouse of trui met lange mouwen, dan zul je de onderkant open moeten dragen. En omgekeerd, wil je er niet onnodig plomp uitzien. Dit betekent dat, als je een gesloten blouse met lange mouwen kiest, het beter is om die te combineren met een korte rok of een slanke broek. Of als je een maxi rok of een lange wijde broek draagt die combineert met een top met een open halslijn en/of blote armen of een kortere mouw.

Breng vorm in je uiterlijk en word een sierlijke vaas

TIP: Ook kun je je kapsel aanpassen, want een ‘open’ hals werkt als een ’tweede taille’. Hoe meer vorm je aanbrengt hoe sierlijker ‘de vaas’ oogt.

Vorm brengen in je uiterlijk? Zorg voor een eigentijds uiterlijk door contrast in je outfit aan te brengen. Combineer een lange volumineuze rok of broek met een aangesloten en ‘open’ top. En …houd ook altijd de Regel van derden in je achterhoofd.

Regel van derden - word een sierlijke vaas

2 gedachten aan “Breng vorm in je uiterlijk en wordt een sierlijke vaas”

Reacties zijn gesloten.