Feestelijke kleding is de dresscode

Heb je een feestje in het vooruitzicht waar op de uitnodiging ‘de dresscode is feestelijke kleding’ staat, maar heb je geen idee wat je aan moet trekken? Dat is niet zo raar, want zo’n dresscode is niet duidelijk

Feestelijke kleding is de dresscode

Bij formele kledingcodes zoals white tie of black tie weet je wat er van je verwacht wordt, maar wat bedoelt de gastheer of gastvrouw nu precies met feestelijke kleding? Als er geen gebruik wordt gemaakt van de klassieke kledingvoorschriften, dan kun je in de war raken. Wil je op safe spelen vraag de gastvrouw of gastheer dan wat qua kleedstijl van je verwacht wordt en wat zij zelf dragen. Krijg je geen duidelijk antwoord dan heb je misschien iets aan de volgende tips.

Feestelijke kleding:

 • Begin met de basis: een eenvoudig iets bloot jurkje staat al snel feestelijk als je het combineert met een mooie panty en pumps.
 • Tweedehandswinkels of markten zijn een bron van inspiratie. Eén bijzonder kledingstuk toegevoegd aan je basis outfit kan een bijzonder totaalbeeld creëren.
 • Het is heel belangrijk dat jij je er prettig en feestelijk in voelt en dat doe je door dicht bij je persoonlijke stijl te blijven.
 • Met een elegante zwarte broek of lange rok met een pailletten topje of een iets doorschijnende bloes (met een hemdje eronder!) ben je nooit overdressed en toch heel ‘feestelijk’ gekleed.
 • Maak altijd het beeld compleet met de juiste accessoires, kapsel en make-up.

Ben je niet een type van je helemaal ‘optuigen’? Dan wordt het je dit jaar wel heel gemakkelijk gemaakt. Met een beetje glans ben je immers meteen al feestelijk en ‘glans’ hangt er deze herfst volop in de winkels. Combineer dat glans met een soepele trui of een eenvoudig shirtje. Afhankelijk van je kleurtype ga je voor brons of zilver. Beperk het glans tot één kledingstuk en vergeet je oorbellen niet. Of, als je die niet draagt, een halsketting of armband.

Tips: 

 • Draag het glanzende kledingstuk alleen op dat lichaamsdeel dat je wilt accentueren.
 • Een glanzende stof laat genadeloos elk vetrolletje zien. Draag onder je kleding dan ook altijd de juiste shapewear. Er zijn ook panty’s die wat voor je figuur doen.

Feestelijke kleding is de dresscode

Feestelijke kleding is de dresscode - wat trek je dan aan

 

 

Lees ook:

4 gedachten aan “Feestelijke kleding is de dresscode”

 1. Wat een mooie combinaties heb je gemaakt! Werd als roodharige helemaal enthousiast van de bronskleurige setjes. Al moet ik zeggen dat ik bij de koele kleuren toch ook wel dingen zag die ik mooi vind….

 2. Mooie combinaties idd! Van welke merken heb je de kleding vandaan van de ‘warme’ setjes?

  1. Dank je wel. Helaas is deze kleding niet meer te koop. Heb de afbeelding vorig jaar gemaakt.

Reacties zijn gesloten.