De kleur Taupe kan iedereen dragen – universele kleuren

Er zijn kleuren die iedereen kan dragen en de kleur taupe is er één van. Het is een zogenaamde universele kleur die goed combineert met heel veel andere kleuren.

De kleur Taupe kan iedereen dragen - universele kleuren

Evelien mailt: De kleur taupe zie ik regelmatig voorbijkomen, maar wat is nu precies taupe? Ik heb begrepen dat iedereen die kleur kan dragen, het lijkt mij dus wel een handige kleur als ik het even niet meer kan vinden. Kun jij mij helpen?

Taupe komt uit het Frans en refereert aan de vachtkleur van de mol (Talpa europaea), aldus Wikipedia. Taupe is het neefje van ‘grijs’ maar dan met wat meer bruin in zijn genen. Deze grijs-bruine kleur wordt in het Nederlands ook wel ‘leverkleur’ wordt genoemd. De term ’taupe’ is niet eenduidig, hij wordt ook door professionals (zoals binnenhuisarchitecten) voor meerdere tinten gebruikt. De kleur taupe kan daardoor wat meer naar het roze of naar het bruin gaan.

De kleur Taupe kan iedereen dragen - universele kleuren

Handtas van leer

Jack taupe ook in korte maten

Blazer taupe gemêleerd

Broek taupe

Sandaal Panama Jack

Ik heb al eerder geschreven over kleuren die iedereen staan. De kleur taupe hoort daarbij. Het is niet altijd je beste kleur – wel voor gedempte types – maar als je hem op de goede manier combineert is taupe een uitstekend alternatief voor jouw beste neutrale kleuren. Ik ben gek op deze neutrale kleur, het is een elegante kleur en hij combineert moeiteloos met heel veel andere kleuren. Zowel met koele als met warme kleuren. Een paar voorbeelden:

De kleur Taupe kan iedereen dragen - universele kleuren

De kleur Taupe kan iedereen dragen - universele kleuren

De kleur Taupe kan iedereen dragen

Dit  bericht is eerder verschenen in 2020 en nu bijgewerkt.