Een diepe V-hals en een lang gezicht – hoe ga je daarmee om?

Brede schouders vragen om een diepe V-hals. Heb je daarbij ook een lang gezicht dan is zo’n diepe hals geen goed idee.

Een diepe V-hals en een lang gezicht - hoe ga je daarmee om?

Eliane mailt: Hi Lida Ik ben een trouwe lezer van je blog en verheug mij elke zondagochtend op jouw nieuwsbrief. Aan de hand van jouw voorbeelden ben ik erachter gekomen dat ik het V-silhouet heb en jouw tips geven aan dat een diepe V-hals mijn schouders smaller laat lijken. Ik zie dat het werkt. Maar ik heb ook een lang gezicht en dat lijkt alleen maar langer door die diepe V-hals. Hoe ga ik hiermee om, heb je nog een tip voor mij? Bij voorbaat mijn dank, Eliane 

Een boothals of ovale hals laat een lang gezicht minder lang lijken, maar in jouw geval je schouders alleen maar breder. Veel vrouwen met het V-silhouet hebben daarbij ook volle borsten en ook die lijken groter bij deze halslijnen. Je zou dan kunnen zeggen dat je uit twee kwaden maar het beste moet kiezen, maar gelukkig is er een simpele oplossing.

Zo draag je een diepe V-hals bij een lang gezicht:

  • De meest voor de hand liggende oplossing is een hemdje met een hoge hals onder je V-hals trui te dragen. Het hemdje moet lichter van kleur zijn dan je trui.  Hetzelfde geldt, wat de kleur betreft, voor een overhemdblouse als je die onder een V-hals trui draagt.

Een diepe V-hals en een lang gezicht - hoe ga je daarmee om?

  • Het voordeel van een overhemdblouse is, als je die alleen draagt, dat de verticale knopenrij je bovenlichaam (en dus ook je schouders) al smaller laat lijken. En als je de kraag daarbij ook wat omhoog zet lijkt je gezicht korter.
  • Onder een blazer die geschikt is voor jouw V-silhouet (met lange smalle revers of als je grote borsten hebt liever nog zonder revers) kun je prima een shirtje dragen met een hogere halslijn, maar ook hier geldt dat de blazer donkerder van kleur moet zijn. Onderaan dit bericht zie je dat ook een gilet of vest tot de mogelijkheden behoort.
  • Een spencer heeft als voordeel dat hij door het ontbreken van mouwen een rechthoek creëert die je bovenlichaam optisch smaller maakt. Wel moet hij binnen je schouders eindigen. Draag onder die spencer een overhemdblouse (weer in een lichtere kleur) of een coltruitje als je hals dat toelaat. En zelfs een spencer met een col is het proberen waard op voorwaarde dat je geen al te grote borsten hebt.

 

Een diepe V-hals en een lang gezicht - hoe ga je daarmee om?

De anatomie van een kledingstuk – Als je naar deze tekening kijkt is onderstaand gilet perfect voor je. De afhangende schouderlijn laat niet alleen je schouders minder breed lijken, maar brengt ook de aandacht naar je taille. De zakken op heuphoogte voegen volume toe aan je in verhouding slanke heupen. Door het gilet losjes met de ceintuur in te snoeren suggereer je een taille die je als V-silhouet niet duidelijk hebt. Uiteraard draag je onder dit gilet ook weer een shirtje met een hoge halslijn of een overhemdblouse.

Blazer zonder revers in meerdere kleuren

 


Overslagtrui

 

*Dit bericht bevat affiliatelinks

2 gedachten aan “Een diepe V-hals en een lang gezicht – hoe ga je daarmee om?”

  1. Ik ben erg verbaasd over jouw tip over afhangende schouders. Ik heb een V silhouet en afhangende schouders laten mijn bovenlichaam juist breder lijken. Ook een riem in de taille over een of trui of vest maakt mij breder.

    1. De afhangende schouderlijn van een vest of trui verzacht de brede en rechte schouders van het V-silhouet. Maar dan moet je wel met bijvoorbeeld grote zakken volume toevoegen op je heupen. Alleen in combinatie met grote zakken op de heupen en een diepe V-hals kan het slanke V-silhouet een ceintuur dragen. Daarbij moet ze ook niet aan de korte kant zijn. Je hebt dus gelijk dat je breder lijkt als je niet precies dit model vest draagt en een ceintuur om je taille knoopt. Ik hoop dat mijn toelichting jouw verwarring weg heeft genomen. Groet, Lida

Reacties zijn gesloten.