Een ontmoeting met Mirjam Kalkhuis – edelsmid

Een ontmoeting met Mirjam Kalkhuis - edelsmid

Deze zomer lagen we een kleine week verwaaid op Vlieland (met windkracht 9 ga je het Wad niet op). En wie jachthavens kent, weet dat je dan snel in gesprek komt met je buren. Na wat small talk en het uitwisselen van stoere ervaringen (zijn zeilers goed in) blijkt mijn buurvrouw Mirjam Kalkhuis een Meester Goudsmid te zijn. Behalve koffie worden er ook foto’s uitgewisseld en ik raak onder de indruk van haar werk.

Na jarenlang gewerkt te hebben voor anderen en zo een brede ervaring als allround edelsmid te hebben opgebouwd, is Mirjam Kalkhuis in 2009 voor zichzelf begonnen. Zijn de Amsterdamse School (zie afbeelding) en Art Deco met name eerst haar inspiratiebronnen ………………

…………nu ze in Broek in Waterland haar atelier heeft, is haar woonomgeving haar inspiratiebron en heeft ze haar eigen Broeker Stijl ontwikkeld.Ook kun je bij haar je eigen ontwerp uit laten voeren. En wat ik zo mooi vind, een erfstuk van een dierbare laten herontwerpen. Zoals ze op haar website schrijft:

Wanneer sieraden in een bakje verdwijnen, wordt het hoog tijd voor een herontwerp, waarbij bepalende details van de broche van oma of de ring van vader zichtbaar blijven. Het herontwerpen , soms emotioneel, vind niet plaats in een winkel, maar persoonlijk in een veilige huiselijke en vertrouwde sfeer.

Ze is nogal bescheiden in haar presentatie waardoor ze met name bekend is bij een regionaal publiek . Volgens mij verdient ze meer, vandaar dit bericht. Ik raad je aan een kijkje te nemen op haar website, want daar is nog veel meer werk van haar te bewonderen mkedelsmid.nl

Meer lezen over sieraden?3 gedachten aan “Een ontmoeting met Mirjam Kalkhuis – edelsmid”

  1. Wat leuk, zo’n uitstapje* op je blog!
    Deze kunstenares/ambachtsvrouw is deze extra aandacht zeker waard!

    * Uitstapje = andersoortig bericht

    1. Goedemiddag Lida,

      Wat fijn dat je deze ontmoeting met ons deelt. Wat een leuke en creatieve vrouw. En wat maakt Mirjam mooi werk. Heb een bezoek aan haar atelier gebracht en ben niet met lege handen vertrokken.

Reacties zijn gesloten.