Oorbellen die passen bij je gezichtsvorm

Oorbellen zijn misschien wel het belangrijkste accessoire, je gezicht is immers het eerste wat ze van jou zien. Halskettingen en armbanden worden pas in tweede instantie waargenomen, ze zitten bij het eerste contact vaak nog verborgen onder je kleding. 

Het ene paar oorbellen staat beter bij je gezichtsvorm dan het andere. Oorbellen kunnen je gezicht namelijk in, maar ook uit balans brengen. In mijn bericht Analyseer zelf je gezichtsvorm kun je ontdekken welke gezichtsvorm je hebt. Je gezichtsvorm bepaalt welke haarstijlen jou flatteren, welke brilmonturen je het beste kunt kiezen, maar ook welke oorbellen je gezicht in balans brengen.

Voor ik dit bericht over oorbellen vervolg wil ik benadrukken dat dit slechts richtlijnen zijn. Want ook je gezichtstrekken en je persoonlijkheid en de schaal van je lichaam bepalen mee wat je echt goed staat.

 

Oorbellen

Het spreekt voor zich dat sieraden ook een emotionele waarde kunnen hebben en dat je ze om die reden graag draagt. Maar heb je onlangs een paar oorbellen gekregen en vraag je je af of ze wel bij je gezichtsvorm passen? Lees dan verder.

Oorbellen die passen bij je gezichtsvorm:

  • Ronde gezichtsvorm: lange slanke oorbellen laten je gezicht langer lijken. Vermijd ronde vormen.
  • Vierkant: draag oorbellen die langer dan breed zijn. Vermijd vierkante vormen en oorbellen die voorbij je kaaklijn komen.

Oorbellen Bijenkorf

  • Diamantvormig: draag oorbellen die van boven smal zijn en breed uitlopen, maar ook oorstekers en kleine oorbellen die dicht tegen het gezicht liggen zijn een goed idee. Vermijd oorbellen die dezelfde (diamant)vorm hebben als je gezicht of het breedste punt bij je oor hebben,
  • Hartvormig: oorbellen met een triangel- of druppelvorm voegen volume toe aan het smalste deel van je gezicht en brengen het zo in balans. Vermijd oorstekers en oorbellen die aan het eind smaller worden.

Oorbellen

  • Rechthoekig: zachte afgeronde vormen verzachten het hoekige van je gezicht. Vermijd oorbellen die voorbij je kin komen.
  • Lang: draag opvallende oorstekers die het oog naar boven leiden en je ogen laten sprankelen en vermijd lange slanke oorbellen.

Oorbellen

  • Triangel- of peervormig: deze gezichtsvorm staan oorbellen die van boven breder zijn en smal toelopen en kleine tot medium (afge-)ronde oorstekers het mooist. Vermijd triangel-vormige oorbellen.
  • Ovaal: alle vormen staan goed bij deze gezichtsvorm, maar met name ‘bengelende’ oorbellen staan prachtig. Vermijd té lange oorbellen,

Oorbellen die passen bij je gezichtsvorm

Voor inspiratie kun je een kijkje nemen op mijn Pinterestbord Gezichtsvormen

BewarenBewaren