Het blazervest – een stijlvolle aanvulling

Het blazervest is een kledingstuk dat echt wat kan doen voor je uiterlijk. Het is dat derde kledingstuk dat je outfit net wat stijlvoller en interessanter maakt. Zonder dat het op een mooie zomerdag teveel warmte toevoegt.

Het blazervest - een stijlvolle aanvulling

Een blazervest zou je ook een mouwloze blazer kunnen noemen, want hij heeft vaak de structuur en de mooie afwerking van een blazer. En heeft daardoor ook een verzorgde, meer smart casual uitstraling. Een heerlijke dracht in de lente en zomer, want je kunt hem op verschillende manieren dragen en als het te warm wordt gemakkelijk uit doen.

Het blazervest

  • Een blazervest kan je outfit compleet maken. Het is dat derde stuk dat jouw outfit van gewoontjes optilt naar een hoger plan.
  • Als je trots bent op je armen kan hij over een hemdje gedragen worden.  Met een shirtje met mouw of mooie blouse eronder kun je er ook een stedentripje in maken.
  • Je draagt hem op een broek, een recht rokje of een etui-jurk. Als je een lange vrouw bent ook op een sluik vallende enkellange jurk.

Figuurnaden

  • Een blazervest heeft figuurnaden (coupenaden) nodig. Anders wordt het een hobbezak. De armsgaten moeten mooi aansluiten en dat kun je alleen  bereiken door een goede pasvorm. Links zie de meest eenvoudige coupenaad. Rechts de verticale figuurnaad die ruimte voor de borsten biedt, maar ook het slanke middendeel benadrukt.

Een mouwloze blazer - een stijlvolle aanwinst

Met of zonder kraag

  • Een kraag geeft iets extra’s, maar ga liever voor een kraagloos model of een model met een smalle revers als je rijk bedeeld bent wat borsten betreft.
  • Enkel- of dubbelknoops. Een mouwloze blazer met dubbele knopen draag je bij voorkeur gesloten. Wil je hem open dragen dan kan de overtollige stof voor vrouwen met grote borsten en/of buik extra volume toevoegen op die lichaamsdelen.

De ideale lengte

  • Dit blazervest vormt een rechthoek als de schoudernaad precies eindigt op jouw schouder. Je lijkt er langer en slanker door. De verticale knopenrij versterkt dit effect. Ook als je hem open draagt met een iets diepere kleur eronder heeft dat een versmallend effect.
  • De ideale lengte voor jou – je kunt als vuistregel hanteren dat de zoom van dit blazervest in de palm van je hand moet vallen. Bij een langer model kun je de regel van derden toepassen.
  • Sieraad -Een halsketting met pendant is het ideale sieraad bij dit kledingstuk. Laat de pendant net onder je borsten vallen.

Het blazervest- een stijlvolle aanvulling

Tot zover mijn pleidooi voor het blazervest (meerdere kleuren)of, zoals hij ook genoemd wordt, de ‘mouwloze blazer’. Het groene blazervest is hier te koop. Soms zie je een blazervest ook onder de naam gilet verschijnen. Zoals deze Of onder bodywarmer zoals deze. Of zelfs onder blazer