Inspiratie voor een kleurencombinatie(4)

Inspiratie voor een kleurencombinatie kun je ook opdoen door naar een schilderij of boeket te kijken. Kleurencombinaties maken wordt zo gemakkelijk

De complete gids voor kleurencombinaties, inspiratie voor een kleurencombinatie (4)

In mijn vorige berichten ben ik uitvoerig ingegaan op welke kleurencombinaties je met behulp van de kleurencirkel kunt maken. Nu wil ik je laten zien dat je ook een foto of schilderij als uitgangspunt kunt nemen om een mooie kleurencombinatie te maken. Inspiratie voor een kleurencombinatie.

Misschien heb jij aanleg voor muziek of heb je een wiskundeknobbel, maar vind je het moeilijk een mooie kleurencombinatie te maken. Wat voor wiskunde en muziek geldt, dat je met veel oefenen je hersenen en gehoor kunt trainen, is ook van toepassing op je kleurgevoel. Door het veel te doen en vooral veel te kijken, kun je je gevoel voor kleuren ontwikkelen.

Ik kreeg inspiratie voor een kleurencombinatie door deze foto van een boeket. Ik heb de kleuren die je kunt onderscheiden naast elkaar gezet. Je ziet dat het een combinatie is van drie hoofdkleuren (violet, purper en hemlock), maar dat je heel veel tinten van deze kleuren kunt ontdekken. Door bij jezelf na te gaan welke van deze tinten in jouw kleurenpalet zitten, maak je een ‘kleurencombinatie op maat’ die jou fantastisch staat. De andere tinten kun je dan in een kleine hoeveelheid voor bijvoorbeeld accessoires gebruiken.

Links zie je kleding in de wat koelere tinten en rechts die in de wat meer warme tinten.

De complete gids voor kleurencombinaties, inspiratie voor een kleurencombinatie (4)

Tip: Misschien heb je al opgemerkt dat het boeket bestaat uit twee kleuren van de drieklank ‘groen-violet-oranje’. Aangevuld met een analoge kleur van het violet, namelijk roodviolet (purper). Dit ’trucje’ kun jij ook toepassen in je kleding. Je ziet dat bloemisten ook de kleurencirkel gebruiken bij het samenstellen van een boeket.

Voorbeelden van kleurencombinaties kun je vinden op mijn Pinterestbord Kleurencombinaties