Jouw ideale roklengte bereken je zelf in drie stappen

Weet je dat jij jouw ideale roklengte zelf kunt berekenen met een eenvoudig rekensommetje? De schoenen die je eronder draagt bepalen ook hoe lang je rok kan zijn.

Jouw ideale roklengte bereken je zelf in drie stappen

Ik heb het al eerder over de Gulden snede gehad, maar dat je die ook voor je ideale roklengte kunt gebruiken, was voor mij een openbaring. De Gulden snede is een magisch getal voor wiskundigen en wordt over de hele wereld door architecten en ontwerpers gebruikt en zelfs door plastisch chirurgen om tot ideale proporties te komen.

Jouw ideale roklengte bereken je zelf

Nu heeft de Australische wiskundige en televisiepresentator Lily Serna deze formule gebruikt om tot de ideale roklengte van je jurk of rok te komen. Hier zie je hoe jij jouw ideale roklengte kunt bepalen. Afhankelijk van welke schoenen je bij je rok of jurk draagt verandert de ideale roklengte.

 

Jouw ideale roklengte bereken je zelf in drie stappen

 

Zo krijg je de ideale verticale proporties

Hoe lager de schoen, hoe korter de rok en hoe langer de rok, hoe hoger de hak van je schoen moet zijn om tot de ideale proporties voor jou te komen. Een voorbeeld: Met mijn lichaamslengte van 164 cm zou mijn rok, als ik een plat sandaaltje draag, zo’n 10 cm boven mijn knie moeten eindigen. Ik zal dat mijn omgeving niet meer aandoen. Als ik mijn sandaaltjes vervang door een (slee-)hak kan ik mijn rok langer dragen. Probeer het maar eens uit. Wil je geen korte rokken meer dragen en wordt een schoen met een hak hem ook niet meer, dan zijn er gelukkig nog genoeg andere trucjes om tot de ideale proporties te komen. Lees Platte schoenen kun je altijd en overal dragen.

De rokken bovenaan dit bericht zijn van Windsor

Ook deze vraag van Ilona is interessant:  Wat moet mijn roklengte zijn