Make-up tips voor de 60plus vrouw – mooi op elke leeftijd

Veel 60plus vrouwen krijgen minder zelfvertrouwen als ze zichzelf moeten presenteren aan de buitenwereld. Vraag jij je ook wel eens af wat je kunt doen om er jeugdig uit te blijven zien?

Make-up tips voor de 60plus vrouw - mooi op elke leeftijd

Je hoeft je niet te schamen voor de rimpels die je leeftijd verraden. Omarm ze, want ze horen bij je en laten zien wie je bent. Namelijk een 60plus vrouw die midden in het leven staat en ruime levenservaring heeft. Het is een levensfase waarin onze kijk op onszelf verandert en we onder ogen moeten zien dat ons haar grijzer en onze huid ouder wordt. Ook wordt onze taille voller en de zoektocht naar kleding waarin we ons nog aantrekkelijk voelen is soms een uitdaging. Dit is mijn eerste bericht over hoe je met de juiste middelen er mooi op elke leeftijd uit kunt zien.

Een minder doorbloede huid, dunner wordend haar en dunnere lippen kunnen het gevoel versterken dat je steeds meer moeite moet doen om er nog een beetje aantrekkelijk uit te zien. Gelukkig is er make-up om je daarbij te helpen. Al moet je daar wel met beleid mee omgaan.

Haar- en Make-up tips voor de 60plus vrouw:

 • Foundation – moet altijd dezelfde tint als je huid hebben of zelfs iets lichter zijn. Breng ‘s ochtends een vochtinbrengend crème aan. Laat die even intrekken. De truc is nu op de hand van je rug een druppel van deze crème en een druppel foundation aan te brengen en die met je vinger te mengen. Breng dit mengseltje nu gelijkmatig aan op je gezicht en je zult ervaren dat je een egaler gezicht krijgt zonder dat de foundation in je lijntjes blijft plakken. Oil of Olaz dagcrème bijvoorbeeld heeft een handig pompje. Een lik uit een potje werkt minder goed en is ook niet zo hygiënisch.
 • Je wenkbrauwen – je haar wordt dunner en voor sommige vrouwen geldt dat ook voor de wenkbrauwen. Laat ze verven door een schoonheidsspecialiste of teken ze bij. Laat je niet verleiden tot het permanent tatoeëren van je wenkbrauwen. Hoewel het in eerste instantie mooi staat, veranderen de wenkbrauwen later in rommelige lijntjes.
 • Een oogpotloodlijntje staat vriendelijker dan een getatoeëerd lijntje. Ook deze permanente lijntjes vervagen in de loop van jaren en veranderen ook nog eens van kleur. Kies voor je oogpotlood een tint die past bij je kleurenpalet. Slijp hem eerst voor gebruik. Begin aan de buitenste kant van het bovenste ooglid. Breng het lijntje zo dicht mogelijk bij de wimperrand aan en stop op tweederde van het ooglid. Ook op het onderste ooglid breng je hem zo dicht mogelijk bij de wimpers aan en stop je nu halverwege. Vervaag dit lijntje met een wattenstaafje.
 • Mascara breng je alleen op je bovenste wimpers aan en probeer eens een bruinzwarte in plaats van een zwarte.
 • Dit is één van de belangrijkste make-up tips voor de 60plus vrouw: Vergeet bronzers, breng kleur aan met een blusher. De kleur vind je op je Personal Color Card bij de pasteltinten. Breng de blusher op de juiste plaats aan. Niet hoog op de konen, maar juist iets daaronder. Kies een blusher in crèmevorm. Even niet bij de hand? Zet wat stipjes met je lippenstift op je wangen en wrijf goed uit.
 • Blijf ver van poeder. Een ouder wordende huid heeft juist een iets glanzende huid nodig om er jeugdiger uit te zien. En dat doe je teniet met een poeder, die ook nog eens de rimpeltjes benadrukt. Je lippenstift mag ook wat glanzen, je oogschaduw daarentegen niet.
 • Je lippen verliezen bij het ouder worden kleur. Geef ze een gezond kleurtje.  die de natuurlijke kleur van je uiterlijk aanvult. Ook al maak je je verder niet op, lippenstift is wel het minste dat je kunt doen als je er jeugdiger uit wilt zien.
 • Een lippenpotlood geeft diepte aan de kleur van je lippenstift, maar zorgt ook voor een duidelijke lipcontour. En je lippenstift loopt niet uit in de groefjes. Kleur niet buiten de lijntjes om ze voller te laten lijken. Begin in het midden en trek niet helemaal door tot in de hoekjes. Breng met een lippenpenseel je lippenstift aan (wel tot in de hoekjes). Hap af in een tissue en breng nog een laagje aan. Je kunt hierna met het lippenpotlood (dezelfde kleur als je lippenstift) opnieuw een lijntje om de buitenrand van je lippen aanbrengen voor een duidelijker contour.
 • Ga regelmatig naar de kapper en wissel eens van haarstijl. Een korter kapsel, schouderlengte of iets hoger, maakt vaak jonger. Lees mijn bericht De driehoek van jeugd.
 • Op deze leeftijd heb je je grijze haren al omarmd. Als dat niet zo is, verf je haar dan steeds een tint lichter naarmate je grijzer wordt. De kleur van je wenkbrauwen is een goed ijkpunt. Je haar is te donker als je wenkbrauwen behoorlijk aan moet zetten.
 • Zorg dat je je goede kleuren draagt. Grijs haar kan een sieraad zijn als je kleuren draagt die jou goed staan. Omgekeerd kan grijs haar vaal, zelfs muizig lijken als je de verkeerde kleuren draagt.

De foto komt uit het boek Beauty Evolution van Bobbi Brown

Meer lezen?

15 gedachten aan “Make-up tips voor de 60plus vrouw – mooi op elke leeftijd”

 1. Wauw! Wat een fijn artikel zeg! Dank voor alle tips. Al behoor ik nog niet tot de doelgroep ( bijna 50), ik ben wel een Silversister. Foundation gaat inderdaad snel in de lijntjes zitten, dus goed advies. Blush is echt een must! Ik geniet altijd erg van je blogs😁

 2. Helemaal blij hiermee. Het is soms zoeken voor de ouder wordende vrouw wat je het beste kan doen om er toch nog fris uit te zien. Dankjewel voor deze duidelijke uitleg.

 3. Prachtig hoe deze vrouw er met haar haar los en geknipt, een beetje make-up en een grijs ipv een wit t-shirt er zo stralend uitziet! Inspirerend.
  Groet, Frederiek

 4. Dankjewel Lida voor de gouden tips. Ik ben dus een vrouw van 62 en heb nog niet helemaal geaccepteerd dat ik voller wordt en rimpeltjes krijg etc etc…. Door deze gouden tips gaat dat helemaal goed komen. Ik ga het zeker uitproberen. Groet, Diet

 5. Dank je wel Lidy voor je tips voor de oudere vrouw. Het is soms moeilijk informatie te vinden hoe je te blijven verzorgen wanneer je de 50 gepasseerd ben. Ik ben 68 en maak mijn gezicht iedere dag op zoals jij aan geeft. Ook wanneer ik een dagje gewoon thuis ben want het geeft me een beter gevoel.
  Ben heel benieuwd naar jouw tips voor volgende week.
  Groetjes, Thea

 6. Super blij met dit artikel, en reuze nieuwsgierig naar het volgende. Het komt voor mij ook op het juiste moment: net met pensioen en naast genieten ook worstelend met leeftijd en uiterlijk.

 7. Leuk om te lezen, elke zondagmorgen lees ik eerst jouw tips.
  Ben het trouwens niet eens met je opmerking over permanente make-up voor wenkbrauwen.
  Ik heb het 12 jaar geleden laten doen en ben zo tevreden. Je moet het wel laten bijwerken om de zoveel jaar en nog belangrijker: zoek een goede salon, kijk naar wat en hoe ze de wenkbrauwen zetten.
  Ik krijg vaak een compliment over mijn wenkbrauwen, vooral van mensen die zelf niet tevreden zijn over hun wenkbrauwen.
  Ieder z’n ding natuurlijk😉.
  Ik ben trouwens 71.

  1. Ben het helemaal eens met Geke. Mijn wenkbrauwen zijn ook getatoueerd, maar dan echt, geen micro blading, wat ik wel afschuwelijk vind. De verfkleur is uitgezocht op mijn natuurlijke kleur van de wenkbrauw, een mix van 2 tinten en ziet er heel natuurlijk uit. Alleen de schoonheidsspecialiste ziet het, maar die zit dan ook vlak boven mijn gezicht.
   Heb het inderdaad een jaar of 10 geleden bij laten werken, ondat de kleur vervaagd. Er wordt namelijk niet zo diep geprikt als voor een normale tatoo.

 8. Omdat een bronzer ook een poeder is en geen echte kleur toevoegt. En dat heb je nodig als je huid bleker, minder doorbloed is. Rouge/blusher moet ook de kleur van je bloed benaderen, zodat je er frisser uitziet. Maar uiteindelijk is het een kwestie van smaak, Yvonne. Als jij je prettig voelt bij een zongetinte huid, doen!

 9. Hallo Lida, wat grappig, een artikel over de ouder wordende vrouw, terwijl ik net het katern leven in het nrc aan het lezen ben over: DE OVERGANG. (Voor iedere vrouw zéér interessant om te lezen. ) Het eerste wat mij aan jouw artikel opvalt is het woord JEUGDIG in de eerste alinea. Waarom mogen we niet gewoon ouder ZIJN èn lijken? Het feit dat we eindig zijn betekent niet dat we onzichtbaar zijn. Dus Prima om er verzorgd uit te zien. Ik omarm dat, ben zelf (61) ook enthousiast met het uiterlijk bezig. Maar het woordje jeugdig steekt dan wel een beetje.

  1. Zeker interessant. Ik zal kijken of ik het artikel kan achterhalen, Margot! Voor mij staat jeugdig voor levenslustig. Ik heb het niet over jonger lijken dan je bent.

 10. Fijn dat er eens info is voor 60+ , tenminste wat anders dan de hobbezakken waar velen ons willen in doen rondlopen. Er elegant en verzorgd blijven uitzien is een must !
  Bedankt voor al je tips Lyda, ik kijk er elke week naar uit !
  Groetjes

 11. Dag Lida,
  Ik volg je al lang en ik heb ontzettend veel van je geleerd in de loop der tijd!
  Ik ben nu 61 en ik heb zo’n setje van Anastasia brow (ik heb geen aandelen ;-). Daar zitten twee kleuren poeder in en je kunt mengen. Met het kwastje breng ik wat (kijk uit, niet te veel) poeder aan op de wenkbrauwen. Ze worden dan iets donkerder en duidelijker, maar het ziet er heel natuurlijk uit. Veel mooier dan een potloodje.
  Met vriendelijke groet,
  Patricia

 12. Fijn om te lezen. Mijn huid is erg lastig en ik ben 2 jaar geleden naar Harley street Londen geweest bij dr. Sam bunting. Ze heeft inmiddels een hele rits verzorgings producten op de markt gebracht.
  Wat ik ook heb geleerd naast ALLES wat lidhy zegt is dit.
  Boven je upper lip miracle blur van trinny Londen gebruiken en ook haar eye conceiler.
  Misschien hebben jullie er wat aan?

Reacties zijn gesloten.