Jouw goede make-up kleuren vind je zo

Een goede make-up laat je er verzorgd, maar niet opgemaakt uitzien. Zo kies je de make-up kleuren die jou laten stralen.

Jouw goede make-up kleuren - zo kies je ze

Een goede make-up maakt je mooier en accentueert je natuurlijke pluspunten: stralende ogen, een verzorgde huid en een mond die graag lacht. Beklemtonen wat van nature al mooi is kenmerkt een goede make-up. Als je de verkeerde make-up kleuren draagt ziet de ander meteen dat je ‘opgemaakt’ bent. Terwijl de goede make-up kleuren je er verzorgd uit laten zien.

Als je al een kleurenanalyse hebt gehad wordt het heel gemakkelijk om de goede kleuren voor je make-up te kiezen. In je Personal Color Card (PCC) vind je niet alleen de goede kleuren voor je kleding, maar ook jouw make-up kleuren. Zoals je dat op de onderstaande foto’s kunt zien.

Jouw goede make-up kleuren maken geen ander mens van je, maar laten je stralen en maken dat je er verzorgd, maar niet opgemaakt uitziet. Zo kies je de make-up kleuren die flatteren.

Je ziet hier het verschil tussen de koele en warme (onderste foto) kleuren.

Jouw goede make-up kleuren - zo kies je ze

Jouw goede make-up kleuren passen bij de kleuren die je van nature hebt.  Op je PCC zoek je eerst naar de roze en rode kleuren. De ‘rozen’ geven aan welke kleur blusher bij je huid past. De ‘roden’ op jouw PCC zijn de kleuren voor je lippenstift. En de kleuren van je oogschaduw moeten vloeiend overgaan in de overige kleuren van je PCC.

Blusher

  • Kies een kleur voor je blusher die beslist niet te donker of te opvallend is. Liever een extra laagje dan een blusher die niet natuurlijk opgaat in je huidtint.
  • Is koel een van je kleurkarakteristieken? Dan kun je denken aan roze, zacht mauve, zacht fuchsia, zacht pruim
  • Is warm een van je kleurkarakteristieken dan staan perzik, zalm, kaneelbruin en zacht terracotta je mooi.
  • Pas op voor bronzers als je een koele huidtint hebt, ze ondersteunen niet jouw frisse uitstraling en maken je snel ‘vaal’.

Oogschaduw

  • Jouw oogschaduw moet op de eerste plaats je oogkleur versterken. En dat wil zeggen dat de ander niet eerst je oogschaduw opmerkt en daarna pas je ogen.
  • De kleuren die je kiest kunnen complementair aan je oogkleur zijn, maar ook monochroom of analoog. Lees mijn bericht Zo kies je de kleur oogschaduw die je ogen laat spatten
  • Voor de warme kleurtypes kun je denken aan brons, perzik, goud, bruin, olijf, purper en biscuit

oogschaduw Chanel

  • Voor de koele kleurtypes aan chocoladebruin, navy, lila, roze, pruim, sparrengroen
  • Bij de pasteltinten op je PCC (de kleuren bovenaan de kaart) vind je ook jouw goede kleur highlighter.

oogschaduw Chanel

Lippenstift

  • Jouw blusher en lippenstift moeten bij elkaar passen. Dat zal niet moeilijk zijn als je naar de roden en rozen op je PCC kijkt. Die passen al perfect bij elkaar.
  • Voor de koele kleurtypes zijn koele roze tinten het mooist. Bijvoorbeeld zacht pruim, kersenrood, rozig bruin (gedempt!), framboos, fuchsia
  • Voor de warme kleurtypes perzik, koraal, karamel, zalm, steenrood, terracotta
  • Het lippotlood moet matchen met de lippenstift en niet opvallend donkerder of lichter zijn dan je natuurlijke lipkleur.
  • De natuurlijk kleur van je lippen kan de kleur van de lippenstift beïnvloeden,  hij kan op je lippen heel anders overkomen dan op de rug van je hand. Dus test hem altijd op je lippen voor je hem koopt.
  • TIP: Als laatste kun je kijken of hij past bij de kleur van de binnenkant van je onderlip. Vraag of je buiten bij daglicht de kleur mag bekijken. Trek de onderlip wat naar voren en kijk of de kleur van de lippenstift mooi overgaat in de kleur van je onderlip. Vraag om een handspiegel als je zelf geen spiegeltje bij je hebt. Lees mijn bericht Jouw kleur rood – kom tot leven met de kleuren die je hebt

Lees ook:

5 gedachten aan “Jouw goede make-up kleuren vind je zo”

  1. Hallo Lida
    Pas op voor bronzers als je een koel huidtype hebt, schrijf je, maar wat kunnen we dan het beste gebruiken om een een zongebruind tintje te krijgen?

    Groet
    Marian

    1. Een beige roze huid moet je niet ‘geel’ maken met een bronzer. Kleur voeg je toe met een blusher en krijg je van nature niet een ‘ kleurtje’ bedenk dan dat ook Sneeuwwitje haar naam en schoonheid heeft te danken aan haar blanke huid, Marian!

  2. Ik heb een behoorlijk bleke huid. En dan is het dus heel lastig om een hele lichte en ook nog koele foundation te vinden. Dat er door koele types een warme foundation/poeder etc. wordt gebruikt zie ik regelmatig. Ook heb ik gemerkt dat de kennis in de winkels over koele of warme make up tinten minimaal is.

Reacties zijn gesloten.