Zo kun je ook met breedtestrepen slanker lijken

Zo kun je met breedtestrepen slanker lijken - het laddereffect

Durf je geen breedtestrepen te dragen omdat ze je altijd dikker laten lijken? Of denk je dat, als je smal van boven bent, ‘een horizontaal streepje’ altijd een goed idee is? Dan laat ik je nu zien dat breedtestrepen zowel slanker als dikker kunnen maken. Maak kennis met het laddereffect.

Met een top in een breedtestreepje ben je nooit ‘uit de mode’. Het is een klassiek kledingstuk dat nooit verveelt. Iedere vrouw zou zo’n ‘streepje’ in haar goede kleuren in de kast moeten hebben. Je kunt er namelijk zoveel leuke combinaties mee maken.

De meeste vrouwen lopen voorbij aan een kledingstuk met breedtestrepen, omdat ze denken dat je daarin dikker lijkt dan je bent. Wat in de meeste gevallen ook zo is. Maar goed nieuws, er zijn manieren om met breedtestrepen zelfs slanker te lijken.

Hoe werkt een horizontale lijn –  Horizontale lijnen leiden het oog van links naar rechts en laten je breder én voller lijken. Hoe breder de horizontale streep, hoe gemakkelijker het oog de lijn volgt. Hoe smaller de streep hoe moeilijker het wordt hem te volgen, het oog kan zich niet focussen. Bij een smalle streep heeft het oog namelijk de neiging naar boven te bewegen, denk maar aan een ladder waarvan de sporten dicht op elkaar zitten. Je kijkt naar boven of je wilt of niet. Smalle strepen werken als een ladder, ze leiden het oog omhoog en naar je gezicht. Smalle strepen maken je dus niet dikker, maar juist slanker!

Zo kun je met breedtestrepen slanker lijken - het laddereffect

Het laddereffect Smalle breedtestrepen werken met name flatterend als je ze onder een vest of jasje draagt. Je creëert dan pas echt een ‘ladder’.

Zo kun je met breedtestrepen slanker lijken - het laddereffect

  1. Je kunt horizontale strepen gebruiken om je bovenlichaam groter te laten lijken. Maar dit jasje (#1) is alleen geschikt voor vrouwen met een langer bovenlichaam. De opvallende, contrastrijke streep heeft namelijk ook het effect dat je bovenlichaam korter lijkt. Met name dus geschikt voor de vrouw met het A-silhouet of X-silhouet.
  2. Deze rok (#2) maakt je heupen voor het oog breder. Niet aan te raden als je aan de korte kant bent of als je korte benen hebt. Met name geschikt voor de lange vrouw met het V-silhouet of H-silhouet.
  3. Dit jasje (#3) heeft zo’n fijn streepje, dat je het ook als een neutraal (grijs) kan zien. Je zou er zelfs een rokje in een brede streep onder kunnen dragen.
  4. Bij deze rok (#4) zijn de strepen heel diffuus, niet strak omlijnd. Ook de kleuren hebben onderling weinig contrast. Als je op deze rok een top draagt in een opvallende tint zul je zien dat je ook als je brede heupen hebt een ‘streepjesrok’ kunt dragen. Lees mijn bericht Kleuren beïnvloeden elkaar, daar kun je je voordeel mee doen

Shirt Hugo

Rok met streepdessin Expresso

Blousejurk van Tommy Hilfiger

 

Op mijn Pinterestbord Stripes vind je kledingcombinaties met een streepdessin.

Lees ook:

2 gedachten over “Zo kun je ook met breedtestrepen slanker lijken”

  1. Hi Lida, fijn weer een post van je te lezen, advertenties totaal geen probleem. Juist wel fijn dat je vast wat suggesties hebt!
    Ik ben dol op de bretonse streep, en met een echt A figuur staat het me ook altijd goed (boothals). Ik kreeg van jou de gedempt warm ‘diagnose’. Hoe kan een gedempte warm de breton (die ik nog altijd het leukste vindt in ivoor – navy, en ivoor – gedempte kleuren met lange mouw heb ik nog niet kunnen vinden of ze zitten niet goed) dragen zodat het haar ook qua kleur flatteert? Of is dat een te grote wens 😉

    1. Neem een kijkje op mijn Pinterestbord Duurzame mode, Sophie. Daar staat misschien wat voor je bij. Mvg, Lida

Reacties zijn gesloten.