De twee varianten van het V-silhouet

Het maakt nogal wat uit welke van de twee varianten van het V-silhouet je hebt. Er zijn overeenkomsten maar ook grote verschillen tussen deze lichaamsvormen. Zie hier wat die verschillen zijn.

De twee varianten van het V-silhouet

Zijn je schouders recht, je billen plat en vormt je taille vrijwel een rechte lijn met je heupen? Dan is de kans groot dat je het V-silhouet hebt. Ook wel de Omgekeerde Driehoek genoemd. Dit bodytype kent twee varianten. Zie hier de verschillen die maken dat je anders met je kleding om kunt gaan. 

De twee varianten van het V-silhouet – De eerste variant is het atletische figuur met een schouderomvang die groter is dan de heupomvang. Kate Middleton is hier een voorbeeld van, maar ook Charlène van Monaco. De laatste heeft haar brede schouders te danken aan haar carrière in de zwemsport. De tweede variant is het V-silhouet met een borstomvang die groter is dan de heupomvang. Bij beide V’s zijn de schouders en heupen recht en de billen plat. De taille is niet duidelijk aanwezig.

Variant 1– Dit is het atletische figuur dat haar brede schouders vaak mede heeft te danken aan een intensieve sportbeoefening. Voor deze variant is het belangrijk de schouders smaller te laten lijken om het bovenlichaam meer in balans te brengen met het onderlichaam. Maar daar lijkt Kate in onderstaand voorbeeld lak aan te hebben. De off shoulder halslijn van de jurk, die ze hier draagt, maakt haar schouders optisch alleen maar breder. Met haar atletisch figuur én een lichaamslengte van 175 cm kan zij dit model jurk dragen. Maar wel op voorwaarde dat de rok wijd uitloopt. Haar smalle heupen worden zo aan het oog onttrokken. Ze creëert op deze manier een smalle taille en daarmee het ‘ideale’ zandloperfiguur. Wil je een foto van Kate in bikini, zodat je haar V-silhouet goed kunt zien? Kijk dan even op mijn Pinterestbord Bodytype V-silhouet.

De twee varianten van het V-silhouet

Variant 2– Voor het V-silhouet met een borstomvang die groter is dan de heupomvang is het op de eerste plaats belangrijk de borsten kleiner te laten lijken. O0k zij moet met haar rechte schouders schoudervullingen en epauletten vermijden. Als het bovenlichaam minder zwaar lijkt, zal het in balans komen met het smallere onderlichaam. Een goed gebruik van kleur heeft meteen effect. Donkere kleuren op het bovenlichaam en lichtere op het onderlichaam, bijvoorbeeld. Ook een V- of U-hals in een jurk/top en gladde stoffen en breisels met valling zijn dé middelen om het lichaam meer in balans te brengen. Zie ook hoe mooi Michelle Rodriguez is in deze geraffineerde jurk. Door de details op heuphoogte wordt haar brede taille voor het oog smaller.

De twee varianten van het V-silhouet

Voor alle V’s geldt dat een eenvoudige meer klassieke stijl met heldere lijnen, zonder ruches of overdadige details, het mooist staat.  Zie hoe mooi Angeline Jolie, ook een atletische V, is in deze jurk met heldere lijnen. Het schootje (peplum ) maakt de heupen breder en zo lijkt de taille smaller.

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de disbalans tussen je schouders en heupen te benadrukken, zoals Kate en Charlène hier doen. Maar of dat een mooi plaatje oplevert? Wat vind jij?

Deze twee varianten van het V-silhouet vragen dus elk om andere kledingmodellen. Dat maakt dat de algemene tips voor het V-silhouet niet klakkeloos overgenomen kunnen worden. Het hangt af van je lengte en gewicht en waar het breedste punt van je lichaam zit, welke kleding het meest voor je doet. Voor een STOA vraag ik dan ook, behalve drie foto’s,  altijd je lengte en gewicht. Evenals de omvang van je schouders, borsten, taille en heupen.

Meer lezen?

 

3 gedachten aan “De twee varianten van het V-silhouet”

  1. Charlène (of styliste?) slaat de plank hier gruwelijk mis in die groene outfit. Maar haar trouwjurk was wel een succes, al waren haar schouders breder dan die van Albert. Zij en Kate hebben geen rechte, hoekige schouders zoals veel modellen hebben, dus zij komen er met hun zacht afgeronde schouders goed mee weg, vind ik.

  2. Mooi geschreven over het V silhouet,
    daarbij modellen met alleen maar mooie jurken aan , graag zou ik liever een model in vrijetijdskleding zien want dat is wat we vaker dragen.

    1. Als ik Kate zie in een galajurk wil ik laten zien hoe het veel mooier kan. Als je wat verder zoekt op mijn blog zie je ook alledaagse modellen voor het V-silhouet. Tik maar eens V-silhouet in op het zoekvenster van deze website, Anita.

Reacties zijn gesloten.