Tips voor de perfecte zonnebril

De zonnebril beschermt niet alleen je ogen, hij draagt ook bij aan je uitstraling. Het goede model én kleur zijn dan belangrijk.

Tips voor de perfecte zonnebril

Een zonnebril moet op de eerste plaats je ogen beschermen tegen fel zonlicht. Steeds vaker wordt hij ook gedragen als de zon niet zo uitbundig schijnt. Dan wordt een zonnebril eerder een accessoire dat wat extra’s toevoegt aan je uiterlijk. Vind je het moeilijk om de goede zonnebril te vinden? Dan heb ik hier een paar tips voor je:

De perfecte zonnebril:

De kleur van het montuur – de kleur van de perfecte zonnebril moet passen bij je kleurtype. Leg daarvoor de bril op je Personal Color Card en kijk of de kleur van je bril matcht met de kleuren van je kaart. Je weet nu zeker dat je een zonnebril hebt uitgekozen die je perfect staat. Ook kun je de kleur van je haar als uitgangspunt nemen. Bij grijs haar staat een grijs montuur prachtig, maar dan zullen de glazen ook lichter van kleur moeten zijn. En bovenaan dit bericht zie je de perfecte zonnebril bij rood haar. Is je haar daarentegen lichtblond en je huid warm? Kies dan liever voor een montuur en glazen die lichter en warmer zijn.

Tips voor de perfecte zonnebril

Kijk naar je gezichtsvorm. Bij een rond gezicht draag je geen ronde bril, want dan lijkt je gezicht nog ronder. Een rechthoekig of vierkant gezicht daarentegen staat een recht model bril met afgeronde hoeken mooier. Lees dit bericht Het perfecte brilmontuur voor je gezichtsvorm

Een donker vlak – Wees je ervan bewust dat je een min of meer donker vlak toevoegt en dat je ogen niet meedoen In het geheel. Op deze foto zie je dat de zeer donkere bril prima staat bij het donkere haar van dit model. De felrode lipstick geeft tegenwicht aan het donkere montuur. Probeer je eens voor te stellen hoe deze bril zou staan met een zachtroze lipstick.

Tips voor de perfecte zonnebril

Zorg dat de voor jou perfecte zonnebril in verhouding is met je gezicht. Een langer gezicht kan zich een groot montuur veroorloven, heb je daarentegen een klein gezicht kies dan ook een kleinere zonnebril. Ook de zwaarte van het montuur moet in verhouding zijn met de schaal van je lichaam.

Tips voor de perfecte zonnebril

Meer inspiratie vind je op mijn Pinterestbord Gezichtsvormen