Ringen die bij jouw handen passen

Je handen trekken veel aandacht, omdat we niet alleen ‘praten’ met onze handen, maar ook op veel andere manieren het oog van de ander naar onze handen leiden. Kies je ring dan ook met dezelfde zorg als je andere sieraden.

Ringen die bij jouw handen passen én bij je persoonlijkheid

Een laatste stukje van ons lichaam dat we met een sieraad kunnen versieren (je navel en neus daargelaten….) is je hand. De lengte van je vingers bepaalt welke ringen het mooist staan.  Zoals beloofd in mijn vorige bericht Sieraden die bij jou passen nu wat tips voor ringen.

Ringen die bij jouw handen passen  – De lengte van je vingers is de bepalende factor bij de aankoop van een ring. Vrouwen (zoals lange vrouwen) met lange vingers kunnen zich veel stijlen veroorloven. In alle gevallen moet een ring, net als alle andere sieraden, in verhouding zijn met de grootte van je hand en lichaam, je weet wel de schaal van je lichaam. Een voorbeeld: als de langvingerige hand ook nog smal is, zullen ovale en ronde vormen het ‘knokige’ van de hand wat verzachten. Ook bredere ringen doen het beter dan smalle.

Bij lange vingers staan verfijnde stijlen het mooist, maar wil je toch graag een groot formaat ring? Zoek dan een opengewerkte ring, bijvoorbeeld met filigraan (zie foto).

 

Ringen die bij jouw handen passen en bij je persoonlijkheid
Ring met filigraan

De hand met korte vingers ziet er het beste uit met ringen die boven de knokkel eindigen. Als de steen van de ring voorbij de knokkel komt zal dat de vingers alleen maar korter laten lijken. Ovaal of marquise geslepen stenen verlengen de hand en dat zijn dan ook goede keuzes voor korte vingers. Ronde solitaire vormen kunnen door hun eenvoud ook goed staan, evenals een stapelring (zie bovenaan dit bericht), waarbij wel ruimte moet zitten tussen de banden (zie foto). Als je een grotere ring wilt, kies dan een ring met een koepelvormige steen die je hand niet overschaduwt. Want ringen moeten bij je handen passen.

Ringen
marquise geslepen steen

Als je vingers gemiddeld zijn en mooi in verhouding tot de rest van je lichaam, kun je je meer stijlen en afmetingen veroorloven. Neem je persoonlijke stijl als uitgangspunt om dé ring te vinden.

Tot slot: Het is belangrijk bij het uitzoeken van een ring altijd het comfort in het achterhoofd te houden. De hand is immers een werkend lichaamsdeel, dit in tegenstelling tot je oorlel. Laat je niet verleiden het uiterlijk boven het comfort te laten gaan, zorg er altijd voor dat de knokkel van je vinger vrij kan bewegen.

De ring bovenaan dit bericht is van MKEdelsmid

2 gedachten aan “Ringen die bij jouw handen passen”

  1. Hallo Lida,
    Heb je bericht over de ringen met aandacht gelezen .
    Ik ben klein 1.54 m en toch draag ik graag grote opvallende ringen , wat dus eigenlijk niet in verhouding is met de rest van mijn lichaam. Daarbij heb ik door reuma heel vergroeide vingers aan beiden handen . Alleen de ringvinger is niet vergroeid . Toch heb ik altijd mijn nagels gelakt en ik draag dus grote ringen . Ik denk altijd misschien kijken ze dan naar mijn ringen en niet zo naar mijn handen . Beeld ik me misschien in…….ieder mens moet dragen wat hij mooi vindt en dat zeg jij dus ook in je artikel over handen en ringen ..

Reacties zijn gesloten.