Ringen die bij jouw handen passen én bij je persoonlijkheid

Ringen die bij jouw handen passen en bij je persoonlijkheid

Een laatste stukje van ons lichaam dat we met een sieraad kunnen versieren (je navel en neus daargelaten….) is je hand. Ringen die bij jouw handen passen en bij je persoonlijkheid.

Je handen trekken veel aandacht, omdat we niet alleen ‘praten’ met onze handen, maar ook op veel andere manieren het oog van de ander naar onze handen leiden. Kies je ring dan ook met dezelfde zorg als je andere sieraden.

Zoals beloofd in mijn vorige bericht Sieraden die bij jou passen nu wat tips voor ringen.

Ringen die bij jouw handen passen en bij je persoonlijkheid – De lengte van je vingers is de bepalende factor bij de aankoop van een ring. Vrouwen (zoals lange vrouwen) met lange vingers kunnen zich veel stijlen veroorloven. In alle gevallen moet een ring, net als alle andere sieraden, in verhouding zijn met de grootte van je hand en lichaam, je weet wel de schaal van je lichaam. Een voorbeeld: als de langvingerige hand ook nog smal is, zullen ovale en ronde vormen het ‘knokige’ van de hand wat verzachten. Ook bredere ringen doen het beter dan smalle.

Bij lange vingers staan verfijnde stijlen het mooist, maar wil je toch graag een groot formaat ring? Zoek dan een opengewerkte ring, bijvoorbeeld met filigraan (zie foto).

Ringen die bij jouw handen passen en bij je persoonlijkheid
Bij lange vingers staan delicate stijlen het mooist
Ringen die bij jouw handen passen en bij je persoonlijkheid
Ring met filigraan

De hand met korte vingers ziet er het beste uit met ringen die boven de knokkel eindigen. Als de steen van de ring voorbij de knokkel komt zal dat de vingers alleen maar korter laten lijken. Ovaal of marquise geslepen stenen verlengen de hand en dat zijn dan ook goede keuzes voor korte vingers. Ronde solitaire vormen kunnen door hun eenvoud ook goed staan, evenals een stapelring, waarbij wel ruimte moet zitten tussen de banden (zie foto). Als je een grotere ring wilt, kies dan een ring met een koepelvormige steen die je hand niet overschaduwt.

Ringen
marquise geslepen steen
Ringen die bij jouw handen passen en bij je persoonlijkheid
een stapelring

Als je vingers gemiddeld zijn en mooi in verhouding tot de rest van je lichaam, kun je je meer stijlen en afmetingen veroorloven. Neem je persoonlijke stijl als uitgangspunt om dé ring te vinden.Ringen die bij jouw handen passen en bij je persoonlijkheid

Tot slot: Het is belangrijk bij het uitzoeken van een ring altijd het comfort in het achterhoofd te houden. De hand is immers een werkend lichaamsdeel, dit in tegenstelling tot je oorlel. Laat je niet verleiden het uiterlijk boven het comfort te laten gaan, zorg er altijd voor dat de knokkel van je vinger vrij kan bewegen.

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.